2000’li yılların ünlü genç yıldızlarından Selena Gomez günümüzde hastalığı sebebiyle araştırılmaktadır. Yakın zamanda yaptığı açıklamalar ile gündem olan Selena Gomez Vanity Fair dergisine verdiği röportajda ''Bunu daha önce hiç söylemedim ama ne yazık ki kendi çocuklarımı taşımam mümkün değil. Hayatımı ve bebeğimi tehlikeye atacak birçok sağlık sorunum var.”' ifadelerini kullanmıştır.

Bu açıklaması ile araştırılan Selena Gomez hastalığı ne sorusu gündem olmuştur. Hayranları ünlü şarkıcı ve oyuncunun sağlık durumunu merak etmektedir. Biz de sizler için Selena Gomez ve sağlık sorunlarını araştırdık. İşte detaylar...

Selena Gomez Hastaligi Ne 9

Selena Gomez Hastalığı Ne?

“Come & Get it”, “Same Old Love” gibi şarkılar ve oynadığı birçok gençlik dizi ve filmi ile bilinen Selena Gomez yakın zamanda yaptığı açıklamalar ile hayranlarını endişeye düşürmüştür. Ünlü sanatçı Selena Gomez, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda kendi çocuklarını taşıyamayacağı, hiçbir zaman çocuk doğuramayacağını açıklamıştır. Bu açıklamaları ile birlikte ünlü sanatçı Selena Gomez hastalığı ne sorusu hayranları tarafından sıklıkla aranmaktadır.

Selena Gomez uzun bir süredir “Lupus” hastalığı sebebiyle tedavi görmektedir. Lupus hastalığı yüzünden böbreği iflas eden Selena Gomez’in elleri titrediği tespit edilmiş ve 2014’te kendisine halk arasında kelebek hastalığı olarak da bilinen “Lupus” teşhisi konmuştur.

Selena Gomez Hastaligi Ne10

Lupus Hastalığı Nedir?

Kelebek hastalığı olarak da bilinen Lupus hastalığı tam ismi Sistemik Lupus Eritematozus’tur. Vücutta birçok organı etkileyen romatizmal bir hastalıktır. Hastanın yüzünde kelebek tarzında kırmızı döküntülerin belirmesiyle karakterize olduğu için halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinmektedir.

Sistemik Lupus Eritematozus otoimmün bir hastalık olarak tabir edilmektedir. Otoimmün hastalıklarda hastanın bağışıklık sistemi hatalı çalışmaktadır. Bu da bağışıklık sisteminin vücudun normal ve kendisine ait olan hücreleri yabancı olarak algılamasına yol açar. Lupus hastalığında da bağışıklık sistemi, vücudun yapı taşlarından olan “Kollajen” isimli maddeyi tanımamakta ve vücutta sürekli olarka kollajenlere saldırmaktadır.

Lupus hastalığının oluşması genellikle genetik, çevresel faktörler ve hormonlara bağlıdır. Ayrıca Stres, ultraviyole ışınlar, enfeksiyonlar ve bazı ilaçların da Lupus hastalığını tetiklediği bilinmektedir. Kadın hormonu olan östrojen, Lupus hastalığını artırıcı hormonlardandır.

Lupus hastalığı kendisini genellikle yorgunluk, halsizlik, eklem ve kaslarda özellikle sabahları olmak üzere ciddi ağrılar olarak gösterir. Sinir sistemini de etkileyen Lupus hastalığında migren, epilepsi, denge sorunları ve iltihaplanma gözlenmektedir. Ayrıca hastaların %70’inde olacak şekilde böbrek tutulumu da izlenen belirtiler arasındadır.

 Selena Gomez’in Lupus hastalığı ise acı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Vogue’un YouTube kanalı için makyaj videosu hazırlayan Selena Gomez’in ellerinin titremesi ile eyeliner çekememesi izleyenlerin dikkatini çekmiş hatta alay konusu olmuştur. Ancak bunun sebebinin Lupus hastalığı olduğu ortaya çıkmıştır.

Çok uzun süredir Lupus hastalığı ile mücadele eden Selena Gomez bu hastalık ile verdiği savaşta bir böbreğini kaybetmiş, hatta bu sebeple bir arkadaşı ona böbreğini vermiştir. Uzun süredir bu hastalık ile mücadele eden Selena Gomez Lupus farkındalığı için birçok projede yer almakta ve sıklıkla bağışlarda bulunmaktadır.

Selena Gomez Hastaligi Ne 6

Selena Gomez Kimdir?

Selena Gomez hastalığı ne sorusu ile araştırılan ünlü şarkıcı ve oyuncudan bahsetmek de gerekmektedir. Gelin Selena Gomez’i yakından tanıyalım...

22 Temmuz 1992 tarihinde Teksas, ABD’de doğan Selena Gomez çocukluğundan beri televizyona ilgi duymuştur. İlk defa kameralar karşısında 10 yaşındayken Barney & Friends isimli çocuk dizisiyle çıkmıştır. Ancak kendisinin tanınmasını sağlayan yapım Emmy ödüllü Waverly Büyücüleri adlı gençlik dizisidir. 2007 yılında yayınlanmaya başlayan dizideki Alex Russo karakteri olarak bilinmektedir.

Miley Cyrus ile Hannah Montana’da rol arkadaşı olan Selena Gomez’in kariyeri ardından müziğe doğru kaymış ve oradan ilerlemiştir. Selena Gomez & the Scene adlı pop grubunu kurmuştur. "Kiss & Tell","A Year Without Rain" ve "When The Sun Goes Down" adlı üç tane RIAA Altın sertifikalı albümü bu grupla beraber çıkarmıştır.

Selena Gomez 2013 yılında ilk solo albümüne göz kırparak ''Come&Get It'' şarkısını yayınlamıştır. Bu single’ı “Slow Down” şarkısı izlemiştir. 21 Temmuz 2013 tarihinde ise “Stars Dance” ismini verdiği ilk solo albümü yayınlamıştır.

Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber ile olan birlikteliği çok uzun süre genç hayranları tarafından konuşulsa da Kendall Jenner ile Justin Bieber’in yakınlaşması üzerine ikilinin arası açılmıştır. Uzun süre depresyon tedavisi gören Selena Gomez ardından bir süre Kanadalı R&B şarkıcısı The Weeknd ile beraber olmuş ancak onunla ilişkisi de Ekim 2017’de sonlanmıştır. Bir süredir beraber olduğu müzik yapımcısı Benny Blanco ile birlikte olan Selena Gomez, ciddi düşündüklerini de dile getirmiştir.

Selena Gomez Kaç Yaşında?

1992 yılında doğan Selena Gomez 2024 yılı itibarıyla 32 yaşındadır.

Selena Gomez Hastaligi Ne 8

Selena Gomez Neden Ameliyat Oldu?

Estetik müdahaleler geçiren ve böbrek nakli olan Selena Gomez hastalığı ne sorusu ile gündem olmuştur. 2017 yılında böbrek nakli geçiren Selena Gomez geçirdiği operasyon ve ameliyatların Lupus hastalığı sebebiyle olduğunu açıklamıştır. En yakın arkadaşı Francia Raisa’nın kendisine bir böbreğini vermesi ile uzun süredir mücadele ettiği Lupus hastalığı sebebiyle iflas eden böbreğinin yerine yeni bir böbrek sahibi olmuştur.

Selena Gomez Ne Zaman Lupus Olmuştur?

Selena Gomez hastalığı ne sorusu ile araştırılan ünlü oyuncu ve şarkıcıya 2014 yılında Lupus teşhisi konmuştur.

Selena Gomez Hastaligi Ne 12

Sıkça Sorulan Sorular

Selena Gomez hastalığı ne sorusu dışında merak edilen ve araştırılan diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Selena Gomez Hamile Mi?

Selena Gomez’den hamile olduğuna dair bir açıklama gelmemiştir. Ünlü oyuncu uzun süre hem psikolojik hem de fiziksel hastalıklar ile uğraştığını dile getirmiş hatta bir röportajında asla çocuk sahibi olamayacağını, hem kendisini hem de çocuğu tehlikeye atacak kadar hastalığa sahip olduğunu ifade etmiştir.

Selena Gomez’e Kim Böbrek Verdi?

2014 yılında Lupus teşhisi konan Selena Gomez 2017 yılında bu hastalık sebebiyle böbrek nakline ihtiyaç duymuştur. Selena Gomez’e böbreğini veren kişi en yakın arkadaşı Francia Raisa olmuştur.