Yazar Selin Söğütlügil kitapları ve kariyeriyle tanınan bir isim olduğu kadar aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’le olan akrabalığıyla da biliniyor. Kanatlarım Aşktandı ve Mavi Sağanak isimli kitapların yazarı olan Selin Söğütlügil kimdir? İşte biyografisi…

Atatürk'ün Akrabası Olan Yazar: Selin Söğütlügil Kimdir?

Selin Söğütlügil, 6 Haziran 1970 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Michigan State Lansing’te dünyaya geldi. Söğütlügil, Illinois de St. Charles High School ve İstanbul Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Londra Regents University’de Film Media & Drama School bölümünde yüksek lisans yaptı.

Selin Söğütlügil halen University of Oxford’da Edebi Yazarlık üzerine yüksek lisans yapmaktadır.

Selin Söğütlügil kitaplarıyla olduğu kadar aynı zamanda sinema ve tiyatro senaryolarıyla da biliniyor. Oxford Üniversitesi’nde katılmış olduğu Gazetecilik Eğitimi ile ülkemizde Optimist Medya Grubu’na bağlı olan Gentleman Dergisi ve Mag Media Grubu’na bağlı olan Mag Dergi’de yazar-editör olarak aylık yazıları yayınlanmaktadır.

Selin Söğütlügil kimdir sorusuna yanıt arayanlar için ilgili ismin Simurg Art House’un kurucusu olduğunu söyleyelim.

Çocukluk döneminden itibaren spora büyük ilgi duyan Söğütlügil, İnsan ve Hayvan Hakları Derneği, Greenpeace, AKUT Derneği, Türkiye Kansersiz Yaşam Derneği, Sentient Sailing Team, İngiltere Arazi Okçuluğu, Regents University Sports Team ve UNICEF üyesidir.

Selin Söğütlügil kitapları olan Kanatlarım Aşktandı ve Mavi Sağanak, yazım dilinin varoluşçu ve romantik üslubuyla oluşturduğu kitaplar olarak öne çıkar. Selin Söğütlügil’in Dila Cana ve Ata Aslan Tütüncü adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Selin Sogutligil Kimdir 4

Selin Söğütlügil Atatürk'ün Nesidir?

Selin Söğütlügil kimdir sorusu sıkça araştırılırken, aynı zamanda ilgili ismin Atatürk’le olan akrabalığı da merak edilmektedir. Selin Söğütlügil Atatürk’ün neyi oluyor sorusuna yanıt arayan kişiler için soy ağacı bilgilerinden hareketle akrabalık detaylarını inceleyelim.

Selin Söğütlügil Atatürk’ün nesidir? İşte yanıtı... Yazar Selin Söğütlügil, Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından akrabasıdır.

Londra’da yaşamını sürdüren Söğütlügil’in babası Oytun Söğütlügil, Mustafa Kemal Atatürk’ün amcasının torunudur.

Selin Söğütlügil kimdir sorusu sıkça araştırılırken, aynı zamanda ünlü yazarın kaç yaşında olduğunu da sizlerle paylaşalım. İşte ayrıntılar…

Selin Sogutligil Kimdir 3

Selin Söğütlügil Kaç Yaşında?

Kanatlarım Aşktandı ve Mavi Sağanak isimli kitapların yazarı olan Selin Söğütlügil’in yaşı da merak konusu. Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından akrabası olan Selin Söğütlügil kaç yaşında?

Selin Söğütlügil’in doğum tarihi 6 Haziran 1970’tir. Bu bilgilerden hareketle Selin Söğütlügil’in 2024 yılı itibariyle 54 yaşında olduğu söylenebilir.

Selin Söğütlügil kimdir sorusuna yanıt arayan kişiler için ünlü yazarın soy ağacına dair bilgileri de paylaşalım. İşte ayrıntılar…

Selin Söğütlügil Soy Ağacı

Selin Söğütlügil’in Atatürk’ün akrabası olması nedeniyle sık sık soy ağacına dair bilgilerle de araştırıldığını söyleyebiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından akrabası olan Söğütlügil, bir dönem Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin prensiplere sadık kaldığını, ancak başarılı olamadığını belirtmişti.

Selin Söğütlügil soy ağacına dair bilgiler şu şekildedir:

  • Mustafa Kemal Atatürk ve Selin Söğütlügil, baba tarafından akraba olan iki isim olarak bu konu, ünlü yazarın soy ağacının araştırılmasıyla gündeme geliyor.
  • Selin Söğütlügil’in babası Oytun Söğütlügil, Mustafa Kemal Atatürk’ün amcasının torunudur.
  • Selin Söğütlügil’in babasına dair herhangi bir bilgi bulunmazken, ünlü yazarın Dila Cana ve Ata Aslan Tütüncü’nün annesi olduğu biliniyor.

Selin Sogutligil Kimdir 2

Selin Söğütlügil Kitapları

Selin Söğütlügil kimdir araştırmasını yapanlar için başarılı yazarın kitaplarına dair bilgileri de paylaşalım. Yaşam boyu öğrenime tutkulu olan ve hayatın her alanında aşk kavramının gizli olduğunu savunan Selin Söğütlügil, kitaplarında romantik varoluşçu akımın özelliklerini taşıyan bir üsluba sahiptir.

Selin Söğütlügil kitapları şu şekildedir:

  • Mavi Sağanak (2016)
  • Kanatlarım Aşktandı (2015)

Selin Söğütlügil kitap haricinde aynı zamanda sinema ve tiyatro senaryosu yazmaktadır. Şimdi ilgili isim hakkındaki sıkça sorulan soruları yanıtlayalım…

Atatürk’ün akrabası yazar Selin Söğütlügil kimdir sorusuyla ilgili tüm bilgileri aktardık. Ünlü yazar hakkında merak ettiğiniz soruları yorumlar bölümüyle sorabilir, ayrıca görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.