Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, aynı aileden 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışma sonrası Şenyaşar ailesi, taziye düzenleyecek. Altı yıl sonra gerçekleşecek taziyeye, serbest bırakılan Fadıl Şenyaşar da katılacak.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, ailesinin yaşadığı acı ve mücadeleden bahsetti. Amida Haber'in aktardığına göre; Şenyaşar, "Kardeşimiz Fadıl'ın serbest kalmasıyla annemizin uzun süren mücadelesi sonuç verdi. Şimdi Suruç'ta perşembe günü bir günlük taziye düzenleyeceğiz. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer parti üyeleri de aramızda olacak" diye konuştu.

Toplumun Farklı Kesimlerinden Destek

Adalet mücadelelerinde farklı kesimlerden destek gördüklerinin altını çizen Şenyaşar şunları söyledi:

"Adalet için başlattığımız nöbet ve hukuk mücadelesinde annemle yalnız başladık. Ancak haklı ve kararlı olduğunuzda destek geliyor. İmamlar sessiz kalırken, Urfa'daki tek kilisenin papazı yanımıza gelerek acımızı paylaştı. Bölge baroları ve hak-hukuk örgütleri de bize destek oldu."

MHP'li milletvekilleri ve yöneticilerin de acılarını paylaştığını belirten Şenyaşar, bu nedenle teşekkürlerini iletti.

Neler Yaşandı?

14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çatışma yaşandı.

Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil çatışma sonucu hayatlarını kaybetti. Eski milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız'ın öldüğü olayda 8 kişi yaralandı.

Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız olay sonrası tutuklandı. Tutukluluklar, 6 yıl sonra sonra sona erdi ve kişiler serbest bırakıldı.