Serbest bırakılan Narin Güran'ın babası Arif Güran'dan ilk açıklama

Narin Güran'ın, köyü Tavşantepe'de 'kaybolduktan' 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunması sonrasında gözaltına alınıp dün serbest bırakılan baba Arif Güran, ilk kez açıklama yaptı.

Yayınlanma
17 Paylaşım
2 Dk Okunma Süresi

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta 'kaybolduktan' 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde cansuz bedeni bulunması sonrasında gözaltına alınıp ifade işlemlerinin ardından dün serbest bırakılan baba Arif Güran, açıklamalarda bulundu.

Arif Güran, kızını dere yatağına gömdüğünü 'itiraf' eden Nevzat Bahtiyar için "Her akşam namazda yanımızdaydı" dedi. Konuşmasında "Devletin olayı aydınlatacağı" vurgusunu tekrar tekrar yapması dikkat çeken Arif Güran, çok sayıda ferdi cinayet soruşturmasında gözaltına alınmış olan ailesi hakkında yapılan yorumlara da tepki gösterdi.

Arif Güran'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlk günden beri demişiz, devlet zaten burada. Temennim kızımın sağ olmasıydı. Ölü bulunması bile.. Şu an kızımın bir mezarı bile olması... Bu da devletin bir çabasıdır illa ki.

Bu soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Zaten bu süreçte devlet elinden gelenin fazlasını yapıyor ve yapmaya da çalışıyor. Allah'ın izniyle, kim olursa olsun, kim yakalanmışsa, kim tutuklanmışsa, illa ki devlet bunların hepsini çıkaracak. Savcıya verdiğim ilk ifadem de, son ifadem de aynıdır."

'BENİMLE HERHANGİ BİR ŞEY PAYLAŞTIKLARI YOK'

Arif Güran, "Ne tür sorulara muhatap kaldınız savcılıkta?" sorusuna yanıtında, "Şu an dosyayla ilgili ben bir şey söylemek istemiyorum. Şu an devletin savcıları onlar zaten" dedi. "Benimle herhangi bir şey paylaştıkları yok" diyen Arif Güran, "Ben de her şeyi sizden duyuyorum" açıklaması yaptı.

'KIZIMIN ACISINI YAŞAYAMIYORUM, FENOMENLER NEMALANMASIN'

Arif Güran, "Sizden ricam bu yalan haberlerle artık bu dedikodularla.. yani kızımın acısını yaşayamıyorum" ifadelerini kullandı. "Fenomenlerin" gelip kızının mezarında fotoğraf çektiğini söyleyen Arif Güran, "Rica ediyorum; nemalanmasınlar" dedi.

"Nevzat Bahtiyar her akşam namazda yanımızdaydı" demesi dikkat çeken Arif Güran, "Ailemle ilgili çok fazla yorum yapılıyor" tepkisini gösterdi; sözlerine "İnanıyorum ki devlet ortaya çıkaracak" diye son verdi. 

Yorumlar