BALIKESİR

Serkan Sarı’dan Balıkesir Merkez Havaalanı eleştirisi: Hala duymuyorsa, yardımcı olabilirim!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havaalanı için yapılan elektrik ihalelerine tepki gösterdi. Sarı, Bakan Uraloğlu'na seslenerek, “Eğer kulakları duymuyorsa işitme cihazı, gözleri görmüyorsa gözlükle yardımcı olabilirim” dedi. Havaalanı için bugüne kadar milyonlarca lira harcandığını belirten Sarı, bir an önce çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır tarifeli uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havaalanı için yapılan elektrik ihalelerine sert eleştirilerde bulundu. Daha önce defalarca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulunan Sarı, bu kez Balıkesir’de işitme cihazı ve gözlük satan mağazaların bulunduğu caddeden seslendi. Sarı, “Bu kadar çağrıya rağmen hala kulakları duymuyor ve gözleri görmüyorsa, bu konuda yardımcı olabilirim” dedi. 

Elektrik İhalesine Tepki 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ), 6 yıldır tarifeli uçuşların yapılmadığı Balıkesir Merkez Havaalanı için 6. kez elektrik ihalesine çıkacağını duyurması üzerine Sarı, şunları söyledi: 

“Balıkesir Merkez Havaalanına 6 yılda 5 milyon 250 bin kilovatsaat elektrik için 7 milyon 598 bin 760 TL harcandı. Ancak bir yolcu bile taşınmadı. Şimdi ise 6. kez elektrik ihalesine çıkılıyor. Hiçbir uçak inmeyen bir havaalanı için bu kadar masraf yapılması kabul edilemez. Sayın Bakan’ı bir kez daha göreve davet ediyorum.” 

"50 Ülkeye Uçuş Var, Balıkesir'e Yok" 

Serkan Sarı, Bakan Uraloğlu’nun İstanbul AirShow 2024’te yaptığı konuşmayı da eleştirerek, “Bakan, 50 ülkeye uçuşlarımız olduğunu söylüyor ama Balıkesir Merkez Havaalanına bir uçak indiremiyorsunuz. Uçak inmeyen havaalanına milyonlarca lira elektrik faturası ödüyorsunuz” dedi. 

"Sağlık Sorunu Mu Var?" 

Sarı, Bakan Uraloğlu’nun göz ve kulak sağlığıyla ilgili endişelerini dile getirerek, “Bakan, ‘gözlerini ve kulaklarını kapatırsan, dünyada olman gereken yerden çok uzakta kalırsın’ demişti. Umarım sağlığı yerindedir. Duymuyorsa bir işitme cihazı, görmüyorsa bir göz muayenesi için yardımcı olabilirim” şeklinde konuştu. 

Yolcusu Olmayan Havaalanına 6. Elektrik İhalesi 

Balıkesir Merkez Havaalanı, 2019 yılında 1 milyon yolcu kapasitesiyle faaliyete geçti. Ancak havaalanına henüz tarifeli uçuş yapılmadı. Personel sayısı ise 65’ten 78’e yükseldi. Havaalanı için bugüne kadar 169 milyon TL harcandı. DHMİ, 14 Ekim’de 6. kez elektrik alım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. 

CHP’li Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havaalanına tarifeli uçakların indirilmesi ve gereksiz harcamaların sona erdirilmesi için Ulaştırma Bakanı’nı bir kez daha göreve çağırdı.