GÜNDEM

Sertab Erener'den Erdoğan'a sokak hayvanları için çağrı

Sanatçı Sertab Erener, sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren 'katliam yasası'na karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Erener, "Bize dört yıl verin, barınak yapalım" dedi.

Abone Ol

Müzisyen Sertab Erener, TBMM komisyonunda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen 'katliam yasası'na dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Yasa değişikliğinde yer alan sokak hayvanlarının öldürülmesi konusuna karşı çıkan sanatçı Erener, gazetecilerle sohbeti sırasında Erdoğan'a yönelik, "Bize dört yıl verin, barınak yapalım" ifadelerini kullandı.

"4 Yılı Bize Verin Barınaklar Yapıp Yaşatalım"

Sertab Erener, barınakların inşası için süre talebinde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, bu sabah bir metin yazarak, videoya alıp size seslenmek istemiştim. Ama gazeteciler çıktı karşıma, şimdi söylemek istiyorum.

Önümüzde 4 yıl var ve bu yasa 4 yılı kapsıyor. Hayvanları, Türkiye’nin onlarca ilinde ve ilçesinde olmayan barınaklara, olmayan bir yere toplamamıza imkân yok.

Bu 4 yılı bekleyelim, biz hayvanseverler elinden geleni yapsın. Sizler de merhametlisiniz, bizler de merhametliyiz. O zaman el ele verelim, olması gereken gibi davranalım.

Rica ediyorum 4 yılı bize verin ki sokak hayvanlarına bu barınakları yaptırıp oralarda yaşatalım."