Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin birbirinden ayrı yerlere taşınmasına tepki gösterdi. Dr. Kaan Taşer Antalya’da tüm kamu kurumlarının kendisine ait bir binası varken Antalya İl Sağlık Müdürlüğü sürekli farklı binalarda hizmet vermeye çalışıyor, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü personeli sürekli göçebe gibi yer değiştiriyor dedi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2018 yılında Konyaaltı’nda bulunan yerinden Kepez Devlet Hastanesine taşındığını ifade eden Dr. Kaan Taşer; aradan geçen altı yılın sonunda bir çok birim yine farklı adreslere taşındı dedi. Bu sürecin yaklaşık üç ay önce başladığını ifade eden Dr. Kaan Taşer bizim tespit edebildiğimiz sekiz ayrı nokta var, vatandaşlarımız hizmet alabilmek için binalar arasında dolaşıp duruyor. Personel, birimler arası işlemler için araçlarla benzin harcıyor. Birer hafta arayla bir yerden diğerine taşınan birimler var. Yer değişikliği yüzünden sürekli ikamet değiştirmek zorunda kalan personeller var, sağlık çalışanları cumadan hafta başı nerede çalışacağının belirsizliği ve gerginliği içinde” dedi.

Kamu hizmeti olan sağlık hizmetleri, tüm diğer kamu hizmetlerinin yürütüldüğü gibi kamu binalarında, kamu güvencesi altındaki ücretsiz binalarda verilmelidir,  diyen Kaan Taşer Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün de artık bu göçebe görüntüden kurtulması gerekir hem sağlık emekçileri hem de halkın daha iyi hizmet alabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’nün kendine ait bir binası olması ve burada hizmet vermesi gerekir dedi.

Benzer bir durumun Aile Sağlığı Merkezlerinde de yaşandığına dikkat çeken Dr. Kaan Taşer “Aile sağlığı merkezlerinin de kamu hizmeti vermekte olduğunu, apartman-site-cami altlarında, dükkandan bozma mekânlarda değil, güvenli standart müstakil kamu binalarında hizmet vermesi gerektiğini” ifade etti.