Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, DEM Parti Milletvekili Perihan Koca’yı hedef gösteren gazeteci Cüneyt Özdemir’e sosyal medya hesabından tepki gösterdi. “Yalana ve operasyona başvuran iktidarın tümüyle gerçek dışı olan bu yalanının bir parçası olma konusundaki bu hevesinizin nedeni nedir? Hak savunucusu bir kadın vekili linç ettirme gayretinizin sebebi nedir? Bu konu bizzat iktidar tarafından halkı ayrıştırma, kutuplaştırma meselesi olarak kullanılırken, bu operasyona bu kadar gönüllü dahil olmanızın sebebi nedir? Bunun neresi gazetecilik?” diyen Karaca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“CÜNEYT ÖZDEMİR, SİZİN YAPTIĞINIZ GAZETECİLİK DEĞİL, TETİKÇİLİK”

Biz komisyondaydık, gözlerimizle gördük, anı yaşadık. Perihan vekilin anlattığı gibi yaşandı her şey.

Manipülasyona başvuran, ailelerin acısını istismar eden AKP oldu. Bunu da her konuşmamızda teşhir ettik.

Yalana ve operasyona başvuran iktidarın tümüyle gerçek dışı olan bu yalanının bir parçası olma konusundaki bu hevesinizin nedeni nedir? Hak savunucusu bir kadın vekili linç ettirme gayretinizin sebebi nedir? Bu konu bizzat iktidar tarafından halkı ayrıştırma, kutuplaştırma meselesi olarak kullanılırken, bu operasyona bu kadar gönüllü dahil olmanızın sebebi nedir? Bunun neresi gazetecilik?

Lincine ortak olduğunuz kadın milletvekillerini "kolay lokma" olarak görüyor olabilirsiniz. Unuttuğunuz bir şey var. Tek tek her biri bizzat sokağın, halkın, mücadelenin içinden gelen kadınlar olarak yan yanayız ve birlikte güçlüyüz. Hem iktidarın halk düşmanı politikalarına, hem de linçci güruhların saldırılarına karşı dayanışmamız ve ortak mücadelemiz var! Perihan vekilin yanındayız.

NE OLMUŞTU?

Sokak hayvanlarına ilişkin tasarı komisyonda tartışılırken, tasarı karşıtı hayvanseverler salona alınmazken, tasarıyı destekleyen gruplar komisyon salonuna alınmış, koridorlarda arbede yaşanmıştı. Komisyonda tasarıya karşı çıkan milletvekilleri duruma tepki göstermişti. Gazeteci Cüneyt Özdemir ise DEM Parti’li milletvekili Perihan Koca’nın hayvan saldırısında yaşamını yitirmiş bir çocuğun annesine “şov yapma” dediğini iddia etmiş, Özdemir’in iddiası Perihan Koca ve komisyonda yer alanlar tarafından yalanlanmıştı. Özdemir buna rağmen DEM Parti’li Koca’yı hedef göstermeye devam etmişti.