MANİSA

Sevgi Başak Yeşil Malay, Manisa Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu

Manisa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda, Av. Sevgi Başak Yeşil Malay yeni Baro Başkanı seçilerek Manisa Barosu'nun ilk kadın başkanı oldu. Malay, iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Av. Ümit Rona’yı geride bırakarak 634 oy aldı ve 14 oy farkla seçimi kazandı.

Abone Ol

EGEPRESS'te yer alan habere göre, 2024-2026 dönemine ait genel kurul, Manisa Barosu Hizmet Binası'ndaki Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İki gün süren kongrede, başkanlık için yarışan Malay ve Rona'nın mücadelesi sonucunda 1748 avukatın oy kullanma hakkı bulunduğu seçimde, baro başkanıyla birlikte 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 Türkiye Barolar Birliği delegesi ve 1 denetçi seçildi.

Seçimin ardından konuşan Sevgi Başak Yeşil Malay, Manisa Barosu'nun kendisi için bir aile olduğunu belirterek, hukukun evrensel standartlarından sapmadan görevini yürüteceğini vurguladı. Malay, “Meslektaşlarımı kişisel hırslar için ayrıştıran anlayışa karşı, katılımcı ve dayanışmacı bir ruhla baroyu dönüştürmek için aday oldum” dedi.

Malay’ın yönetim kurulundaki isimler ise Tenzile Bayrak Ergün, Emre Kışlalı, Şahsine Kurultak, Kader Terut, Pelin Oğuz, Kadir Yılmaz, Mehmet Tarlaböğen, Hande Kaya, Zeynep Dönem Yiğit ve Mehmet Salcıoğlu olarak belirlendi.