Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyelerin prim borçlarına karşılık bugüne kadar cami arsası veya kamuya tahsisli bir alan alınmadığını ve teminat olarak kabul edilmediği açıklamasında bulundu.

"Kamu Alanları Haczedilmedi"

Yapılan açıklamada, "SGK, belediyelerin prim borçlarına karşılık olarak bugüne kadar cami arsası veya kamuya tahsisli bir alan almamıştır. Bu tür alanlar teminat olarak da kabul edilmemiştir. Kamuya tahsisli alanlara haciz uygulanmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Bakan Işıkhan Açıklama Yapmıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca Işıkhan, "Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir" demişti.

Özel'den 'Mali Darbe' Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na birikmiş borçlarının tahsiline 'mali darbe' ifadesini kullanarak tepki göstermişti.

"Borç Alırken Dost Ödenirken Düşmandır"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e, "Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. 'Borç alırken dost ödenirken düşmandır' misali borçlarının üzerini kapatmak için abul sabuk işler yapıyorlar. Neymiş hükümet 'mali darbe' yapma peşindeymiş. Neymiş, şayet borçlarını öderlerse CHP'li belediyeler iş yapamaz, hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki" karşılığı gelmişti.