Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Silivri'deki Marmara 3 No'lu E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir öğrenci, koğuşunda başka bir tutuklunun saldırısına uğradı. Öğrenciyle görüşen avukat, farklı bir suçtan hükümlü olan bir kişinin, "Siz teröristsiniz" diyerek öğrencilere önce sözlü saldırıda bulunduğunu, ardından ise bir öğrenciyi uykusunda boğmaya çalıştığını aktardı.
Avukat, olayın detaylarını şu şekilde anlattı: "Marmara 3 No’lu Cezaevi’nin E3 koğuşunda meydana geldi. Farklı bir suçtan hükümlü olan bir kişi, 'Siz teröristsiniz' diyerek tutuklu öğrencilere önce sözlü saldırıda bulundu, ardından ise bir öğrenciyi uykusunda boğmaya çalıştı. Önce çıplak elleriyle, daha sonra iple boğmaya çalışmış. Her iki durumda da diğer tutuklu öğrenciler müdahale etmiş."
Öğrencilerin talebi üzerine saldırganın başka bir koğuşa alındığı belirtilirken, CHP milletvekillerinin konuya ilişkin cezaevine giderek inceleme yapacağı kaydedildi.