Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Silvan Belediyesi, Meclis'te hayvanların öldürülmesini öngören düzenlemenin yasalaşmasından hemen sonra belediyenin sokak köpeklerini toplamaya başladığı yönündeki haberleri yalanladı. Eşbaşkanlar Sevim Biçici ve Kadri Esen'in yaptığı açıklamada, sokak köpeklerinin toplatılmasının rutin bir uygulama olduğunu söyledi.

'TEDAVİ EDİP BIRAKIYORUZ'

Açıklamada, "Vatandaştan bize gelen şikayetler üzerine bulundukları yerden köpekleri toplayıp, kendi barınağımızda kısırlaştırıp, belli bir süre beklettikten sonra onları aldığımız yere bırakıyoruz. Hasta ve durumu kötü olanları da bırakmayıp, barınakta tedavilerini yapıp besliyoruz" denildi.

Belediye personellerinin köpekleri yakalama yöntemi nedeniyle özür dileyen eşbaşkanlar, şunları kaydetti: "Parti olarak sokak hayvanları yasasına karşı en güçlü muhalefeti biz yaptık. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını da en güçlü biz savunacağız. Birazdan barınağımızdan görüntüleri paylaşıp, konu hakkında kamuoyunu detaylı bilgilendireceğiz."