Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine yönelik iddiaların, 10 milyar dolar maliyete neden olduğu ifade edildi. 10Haber'de Erdal Sağlam'ın kaleme aldığı “Şimşek gidiyor’ söylentilerinin faturası 10 milyar dolar” başlıklı yazıda, ekonomi yönetimi tarafından hesaplamanın yapıldığı da belirtildi.

"Daha Çok Döviz Rezervindeki Kayıp Yer Alıyor"

Sağlam; "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceğine ilişkin söylentilerin ekonomiye faturasının 10 milyar dolar olarak hesaplandığını öğrendik. Ekonomi yönetiminin yaptığı bu hesapta daha çok döviz rezervindeki kaybın yer aldığı tahmin ediliyor. Rezerv kaybına rağmen, aylık ortalamalara göre ağustostaki sepet kur artışının yüzde 3’e çıktığını, bunun yarattığı tahribatı da unutmamak gerek" diye yazdı.

İddialar Kim Tarafından Çıkarıldı?

"Şimşek’in istifa ettiği, danışmanlarla arasında huzursuzluk olduğu" yönündeki haberlerin, "yine iktidar tarafından yayıldığı" iddialarının bulunduğunu da yazan Sağlam şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Şimşek’in istifa ettiği, danışmanlarla atıştığı, huzursuz olduğu gibi peş peşe çıkan haberlerin kaynağı olarak siyasi kulislerde daha çok AKP’li bazı parti yöneticileri bürokratlar ve danışmanların parmağı olduğu konuşuluyor. Buna neden olarak da geldiğinden beri Şimşek ve yeni ekonomi politikalarına karşı olan kesimlerin varlığına dikkat çekiliyor. Bu kesimlerin içinde eski bakanların hakim oldukları medya kuruluşları ve beraber hareket ettiği bilinen bazı bürokrat ve danışmanların isimleri konuşuluyor."