Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda devam ediyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin görülen davanın bugün görülen duruşmasında bir kişi Ateş'in ailesine saldırdı.

Kameralara yansıyan görüntülerde bir kişinin Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e fiziksel saldırıda bulunduğu görülüyor.

Selma Ateş, "Biz bunun yaşanacağını söyledik. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir genel başkanın yanında saldırdılar bize" dedi.

SANİYE ATEŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Sinan Ateş'in fenalaşan annesi Saniye Ateş de hastaneye kaldırıldı.

Mahkeme Başkanı, müzakere kurarak duruşmayı saat 16.30’a erteledi. 16.30’da kararın açıklanması bekleniyor.

"ADLİYENİN BAHÇESİNDE BUNU YAPANLAR SOKAKTA YALNIZ YÜRÜRKEN NELER YAPMAZ"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi.

Ayşe Ateş, "Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi. Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul. Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler" dedi. Ateş'in paylaşımı şöyle:

"Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz. Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında Ateş Ailesi'ni doğrudan hedef almış, tehditler savurmuştu. Bahçeli'nin Ateş ailesini hedef aldığı konuşması sonrası MHP'liler de tehditkâr paylaşımlar yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın ise Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ve annesi Saniye Ateş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulundu.