KÜLTÜR & SANAT

Sinefilleri bu hafta ne bekliyor? Hangi filmler vizyona girecek?

Bu hafta sinemalarda yerli ve yabancı yapımlar seyirciyle buluşacak. Transformers: Başlangıç (Transformers: One), Harika Kanatlar: Dünya Turu (Super Wings: Journey to the Center of the World), Hükümet Bey, Mickey Mouse'un Tuzağı (Mickey Mouse's Trap), Dedemin Gözyaşları ve En Sevdiğim Pastam (My Favorite Cake) vizyona girecek.

Abone Ol

Sinemalarda 20 Eylül Cuma günü yerli ve yabancı çok sayıda yapım sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Yayınlandığı dönemde çok beğenilen "Alacakaranlık" (Twilight) serisinden, "Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1" ve "Bölüm 2" filmleri de yeniden vizyona girecek.

Dedemin Gözyaşları

Dram türündeki "Dedemin Gözyaşları"nda başrolleri Halil Ergün, Erkan Petekkaya, Ali Kürşat Uzun, Cem Kılıç, Seda Tosun, Turgay Tanülkü, Sinem Yıldırım ve Ali İpin paylaşıyor.

Yönetmen ve senaristliğini İhsan Taş'ın üstlendiği film, lösemiyle mücadele eden torun Mustafa ile dede Kemal'in hikayesini anlatıyor.

Hükümet Bey

Senaristliğini ve yönetmenliğini Fatih Yıldırım’ın üstlendiği "Hükümet Bey", yönetmen Mehmet'in hayalini kurduğu korku filmini çekmek için gittiği Urfa'da tanıştığı Hükümet Bey'i ele alıyor.

Mehmet, senaryosunu da yazdığı "Cin Başka Peri Başka" filmini çekmek için ekip ve bütçe kısıtlı olmasına rağmen Urfa Halfeti'ye gider. Bölgede yaşayan ve üç eşi olan Hükümet Bey, çekimlere gelen oyuncu Fadile'ye platonik olarak aşıktır. Hükümet, ona aşkını ilan eder ve kendisini olayların içinde bulur.

Transformers: Başlangıç

Yönetmen koltuğunda Josh Cooley'in oturduğu "Transformers: Başlangıç" filmi macera, animasyon ve aksiyon sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Senaryosunu Andrew Barrer ve Gabriel Ferrari'nin kaleme aldığı yapım, birbirinin en büyük düşmanı olan Optimus Prime ile Megatron'un yakın arkadaş olduğu orijinal hikayeyi anlatıyor.

En Sevdiğim Pastam

"En Sevdiğim Pastam", yalnız yaşayan 70 yaşındaki Mahin'in, bir öğleden sonra tanıştığı yeni biriyle yalnızlık rutininin kırılmasını işliyor.

Komedi ve dram türündeki filmin başrollerinde Lili Farhadpour ve Esmaeel Mehrabi yer alıyor.

Mickey Mouse'un Tuzağı

Yönetmen koltuğunda Jamie Bailey'in oturduğu "Mickey Mouse'un Tuzağı" filminin senaryosunu başrolde de oynayan Simon Phillips yazdı.

Phillips'e filmde Nick Biskupek, Mireille Gagne, Allegra Nocita ve Mackenzie Mills eşlik ediyor. Film, 21. doğum gününde kendisini ölüm kalım savaşı içinde bulan bir gencin hikayesini ele alıyor.

Harika Kanatlar: Dünya Turu

Çin yapımı animasyon türündeki "Harika Kanatlar: Dünya Turu" filmi, arızalı bir denizaltı olan Comma'nın gelecekteki haliyle tanışmasını ve derin deniz depremleri ile kayıp canlıların arkasındaki korkunç komployu öğrenmesini konu alıyor.

Yönetmenliğini Chao Zhang'in yaptığı filmde Pete, Pearl, Da Zhuang ve Ateş Tavşanı karakterleri yer alıyor.