İsrail ile ticaretin kesilmesi için hükümete yönelik çağrıların arttığı bir dönemde Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu bir fotoğrafı "jet yakıtı satmışlar" mesajıyla paylaştıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, başlatmış olduğu resen soruşturma sonrası çıkarıldığı mahkemece 13 Nisan'da tutuklanan Siyasal İletişimci Barış Evren Yavuz'un yargılanmış olduğu davanın ilk duruşması görüldü.


İstanbul 23. Ağırceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu Barış Evren Yavuz, Avukatları Cansu Çifçi, Berke Sağlamcı ve Hasan Bektaş katılırken çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip etti.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Lütfü Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi "müşteki" sıfatıyla yer alırken savcı Yavuz hakkında "terör örgütü propagandası yapmak", "zincirleme şekilde alenen hakaret" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 3 yıl 4 aydan 16 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep etti.


Yapılan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Barış Evren Yavuz'un tahliyesine karar verdi. Duruşma tarihi 30 Ekim’e bırakıldı.