Haber: Fatoş Erdoğan

İsrail uçaklarına yakıt sağlayan SOCAR'ı protesto ettikleri için Filistin İçin Bin Genç üyesi 13 kişi evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmıştı.

Bir gün mevcutlu tutulan gençler savcılık ifadeleri için Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.  "16 kişi değil Binleriz" sloganıyla Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen Filistin İçin Bin Genç adına basın açıklamasını Dilara Şengül okudu.

"Eylemlerimizde arkadaşlarımızın haykırdığı gibi, yineliyoruz, SOCAR petrolüyle işgalciyi besliyor, Filistin halkının katledilmesi ile servetini büyütüyor! Refah yerle bir edilmişken, Gazze’de kapıları, camları kırılmamış, çatısı yıkılmamış tek bir ev kalmamışken; işgalciyi beslemekten hiçbir utanç duymayanlardan hesap sormak suç kapsamına sokulmaya çalışılıyor. Arkadaşlarımız yerinden edilen, çadırkentte yakılan, katledilen Filistin halkının hesabını sorarken, sermaye ve iktidar el ele soykırımın zenginleştirdiği Socar’ın kırılan kapısının hesabını arkadaşlarımızdan soruyor. Suçlu olan Filistin halkının ses olan arkadaşlarımız değil, suçlu biz değiliz. Suçlu olan varil varil petrol taşıyan, siyonist İsrail ile yaptığı iş birliğiyle zengileşenlerdir!"