Haber: Ayşegül Erkaya Arslan

AKP’nin sokak hayvanlarıyla ilgili, sokaktaki köpeklerin barınağa alınması sahiplenilmeyen köpeklerin “uyutulması” teklifine yönelik Adalet Mitingi düzenleyen şehirler şu şekilde: 

İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Denizli, Ayvalık, Van, Aydın, Kuşadası, Yalova, Eskişehir, Mersin, Zonguldak, Giresun, Fethiye, Ceyhan(Adana), Urla, Burdur.

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Adalet Mitingi’ne ise  birçok şehirden çok sayıda hayvansever katıldı. Hayvanseverler, gönüllüler ve derneklerin çoğunluk oluşturduğu alanda  kadın, çocuk, doğa ve hayvanların korunmasından sıklıkla söz edilirken Filistin’de ki zulme de dikkat çekildi.  

Barınakların yetersiz koşullarına ve hayvanların yaşam alanlarının barınaklarda ihlal edildiğine yönelik görüntüler ekranda yer aldı. 

İstanbul Barosu’nun ve  Av. Yasemin Babayiğit’in konuşmacılar arasında yer aldığı miting de Yasemin Babayiğit şunları söyledi:

“Hayvanları resmî olarakta öldürmenize müsade etmeyeceğiz” 

“Sırf yerel yönetimler 20 senedir aşıla, kısırlaştır, rehabilite et, aldığın yere bırak görevlerini yerine getirmediler ve bakım evi kurmadılar diye, bakanlıkta belediyeleri denetleyip yaptırım uygulamadı diye, hayvanların kontrolsüz üremesinin faturasını yaradandan ötürü sevdiğimiz yaratılanlara kesilerek 21. yüzyılın dünyasında vermediğiniz hakkı alarak,  kendinizde görerek, zaten yıllardır kamuoyuna yansıdığı üzere gayriresmi olarak öldürdüğünüz, ölüme terk ettiğiniz canlarımızı resmî olarakta öldürmenize müsade etmeyecek onları kanlı ellerinize teslim etmeyeceğiz.”