Avrasya Tüneli çıkışında 30 Kasım günü Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hasan Şeyh Mahmud, otomobiliyle moto kurye Yunus Emre Göçer'i katletti.

Mahmud, yurt dışına kaçtı. Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, biri engelli iki çocuğu ile tek başına kaldı. Göçer, polislerin 'yanlış' tutanak tutması nedeniyle Mahmud'un kaçabildiğini ve ilk başta eşinin canına kıydığını söylediklerini iddia etti.

Kamuoyunun tepkisi ile günler sonra polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Mahmud'un da Dubai'de olduğu öne sürüldü.

Oğlunun kaçmadığını bir iş için yurt dışına çıktığını söyleyen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Leyh Mahmud, cinayetten 19 gün sonra Öznur Göçer'i aradı.

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, Öznur Göçer'i, Aileni avukatı Iyaz Çimen'in ofisinde ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Nur'un telefonla aradığı Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Göçer'e  taziyelerini iletti.

Mahmud, şunları kaydetti:

"Ben Somali Cumhurbaşkanıyım, Muhammed Hasan'ın babasıyım. Acınızı paylaşıyorum, başsağlığı diliyorum. Bütün kalbimiz sizlerle bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır, saygımız da sonsuzdur.

Her şey gerektiği gibi devam edecektir, bütün süreçler, bütün prosedürler. Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygularla ve aynı dileklerle dileklerini size iletmek istedi. Benim arama sebebim budur. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğimizi bilmenizi istiyoruz."