GÜNDEM

Sosyal yardımlarla geçinen hane sayısı 4 milyona yaklaştı

Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan hane sayısı belli oldu. 2018’de 2 milyon 588 bin olan iktidarın düzenli sosyal yardımla yaşamaya mahkum ettiği kişi sayısı, 2024’ün ilk yarısı itibarıyla 3,7 milyonu aştı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de sosyal yardımlarla geçinen hanelerin sayısı 2018 yılından bu yana önemli bir artış gösterdi. 2024’ün ilk yarısında bu sayı 3,7 milyonu geçti. 2018 yılında 2 milyon 588 bin olan bu rakam, son altı yılda büyük bir sıçrama yaşadı.

BirGün gazetesi yazarı Mustafa Bildircin’in haberine göre, bu artış, Türkiye’nin ekonomik durumunu ve hükümetin ekonomi politikalarının etkilerini gözler önüne seriyor. Ekonomik koşulların milyonlarca insanı yoksulluk sınırına ittiği, özellikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda şekillenen politikaların toplumun geniş kesimlerini zor durumda bıraktığı belirtiliyor. Aynı zamanda bir avuç azınlığın ise daha da zenginleştiği ifade ediliyor.

Bakanlık, yılın ilk yarısında düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin sayısının 3 milyon 786 bin 109 olduğunu açıkladı. Elektrik tüketim desteğinden yararlanan hanelerin sayısı ise Haziran 2024 itibarıyla 3 milyon 687 bin 498’e yükseldi.