Uzun süre gazete olarak karşımıza çıkan Sözcü ismi 2019 yılı itibariyle bir kanala dönüşmüştür. Sözcü TV ismi ile yayına başlayan bu kanal hakkında merak edilen çokça konu bulunmaktadır. Bunların başında Sözcü TV kimin sorusu gelmektedir.

Sizler için Sözcü TV’yi araştırdık. Sözcü TV hakkında merak edilenleri derledik. İşte Sözcü TV hakkındaki detaylar...

Sozcu Kimin 5

Sözcü TV Kimin?

Sözcü gazetesi 2007 tarihinden beri yayım hayatına devam eden bir gazetedir. Gazete 2019 yılı itibarıyla bir kanal açmak için çalışmalara başlamış sık sık gazetelerinde de kurulacak bu yeni kanalın reklamlarını yapmışlardır.

Kablolu yayına 2020’de başlayan Sözcü TV yakın zamanda çıkan televizyon kanalları arasında en çok araştırılan kanallardan biri olmuştur. Özellikle Sözcü TV kimin sorusu, kanal hakkında en çok araştırılan konulardan biridir.

Sözcü TV, gazetenin de bağlı olduğu Estetik Yayın Anonim Şirketi’ne aittir. Sözcü TV kanalının sahibi ise Türk iş insanı Burak Akbay’dır.

Sozcu Kimin 2

Burak Akbay Kimdir?

Sözcü TV’yi kim kurdu sorusu kanal hakkında merak edilen bir konudur. Bu sorunun cevabı olarak karşımıza çıkan Burak Akbay okuyucuların tarafından araştırılmaktadır.

Burak Akbay 1971 yılında İstanbul’da doğmuştur. Annesi Mine Akbay’dır. Babası ise gazetecilikte önemli isimlerden biridir. Burak Akbay’ın babası 1980'li yıllarda "Gölge Adam" adıyla yaptığı haberler sebebiyle basında büyük ses getiren Ertuğrul Akbay’dır.

Eğitim hayatına Maçka İlkokulu’nda başlayan Burak Akbay buradaki öğreniminden sonra Özel Dost Lisesi’ne geçmiştir. Ardından üniversite eğitimini İsviçre’de, American College of Switzerland’da Pazarlama ve İdari İşletme üzerine almıştır.

Meslek hayatına İstanbul’a döndüğünde açtığı matbaada Türk ve yabancı uyruklu gazetelerin baskıları ile başlamıştır. İlerleyen yıllarda “Fotogol” isimli bir spor gazetesi ile yayıncılık hayatına girmiştir. 27 Haziran 2007 tarihinde ise Sözcü gazetesini kurmuştur.

Burak Akbay’ın sahibi olduğu veya imtiyazlı olduğu gazetelerin listesi aşağıdaki gibidir:

  • Fotogol (5 Şubat 2007) - Spor Gazetesi
  • Sözcü (27 Haziran 2005)
  • AMK (9 Haziran 2012) - Spor Gazetesi
  • Korkusuz (29 Kasım 2014)
  • Gırgır (1989) - Mizah dergisi

2015 yılından itibaren her cumartesi günleri Sözcü gazetesi ile birlikte ücretsiz verilen Gırgır dergisinin yayım hayatına, 17 Şubat 2017 tarihi ile son verilmiştir. Gırgır dergisi dışında Burak Akbay’ın satın almaya çalıştığı gazetelerden biri de Alman bir gazete olan Frankfurter Rundschau’dur. Almanya’nın önemli gazetelerinden olan Frankfurter Rundschau’nın asıl önemi İkinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da yayımlanmaya başlayan ikinci gazete olmasıdır.

Uzun süre gazete ve matbaa ile uğraşan Burak Akbay Sözcü Gazetesi dışında Sözcü TV’yi de kurmak için çalışmalara başlamıştır. 2019 yılında web üzerinden yayın hayatına başlayan Sözcü TV, 30 Nisan 2021 tarihinde YouTube’a da geçmiştir. Kablolu yayına geçişi biraz daha geç olmuştur. Sözcü TV 14 Temmuz 2021 tarihinde Türksat'ta test yayınına başlamış, 1 Mart 2023 tarihinde ise yayına tam olarak geçmiştir. O günden itibaren de yayın hayatını sürdürmektedir.

Zeynep Akbay ile evli olduğu bilinen Burak Akbay 19 Mayıs 2017 tarihinden itibaren soruşturma kapsamında gözaltına alınma kararı çıkarılan kişilerdendir. Kendisinin Londra’da yaşadığı bilinmektedir.

Sozcu Kimin3

Burak Akbay Kaç Yaşında?

Sözcü TV kimin sorusu ile araştırılan iş insanı Burak Akbay 1971 yılında doğmuştur. Sözcü gazetesi ve Sözcü TV’nin sahibi olan Burak Akbay 2024 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.

Burak Akbay Nereli?

İstanbul’da doğan iş insanı Burak Akbay’ın aslen nereli sorusunun cevabının da İstanbullu olduğu bilinmektedir.

Burak Akbay Serveti

Burak Akbay’ın bilinen 8 firması vardır. Ayrıca 50 milyon lira değerinde bir evi olduğu da iddia edilmektedir. Burak Akbay’ın tam mal varlığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Sozcu Kimin 4

Sıkça Sorulan Sorular

Sözcü TV kimin sorusu dışında merak edilen ve araştırılan diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Sözcü TV Sahibi Kimdir?

Sözcü TV’yi kim kurdu sorusu kanal hakkında en çok araştırılan konulardan biridir. Burak Akbay Sözcü TV ve Sözcü gazetesinin hem sahibi hem de kurucusudur.

Estetik Yayıncılık Kimin?

Estetik Yayıncılık Burak Akbay’a aittir. Estetik Yayıncılık 2019 yılında BEME Media Grup’a satılmıştır. Burak Akbay ise halen firmanın yönetim kurulundadır.

Sözcü TV Satıldı Mı?

Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’nin bağlı olduğu Estetik Yayıncılık Anonim Şirketi 2019 yılında İsviçre kökenli BEME Media Grup’a satılmıştır.

BEME Media Kimin?

Beme Media A.G’nin yönetim kurulu başkanı Boyd Zachery Brannon’dur. Burak Akbay Estetik Yayıncılık Anonim Şirketi’nin satılmasından sonra yönetim kurulu üyesi olarak şirket bünyesinde bulunmaya devam etmektedir.