Cumhuriyet Halk Partisi (CHP= Genel Başkanı Özgür Özel'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlayan protestolar kapsamında yaptığı boykot çağrısı, bazı medya kuruluşları tarafından sansürlendi. Gelirlerinin büyük bölümü reklamlardan gelen Sözcü gazetesi, Özel'in açıklamasındaki marka ve şirket isimlerini kırparak haberleştirdi. Nefes gazetesi de ilgili haberinde marka isimlerine yer vermedi.

Özel, İstanbul Saraçhane'de yaptığı konuşmada, "Tayyip Bey'e biat edenler var. Arkasında iş adamları var. Medya kurumları var" diyerek boykot çağrısında bulundu. Özel'in boykot çağrısı yaptığı markalar, bağımsız medyada geniş yer buldu. Listenin boykotyap.com adresinde de yayımlanacağı belirtildi.

Sözcü-2

Journo'nun haberine göre Sözcü gazetesi, Özel'in çağrısını kırparak haberleştirdi. İnternet sitesindeki haberin sonunda "CHP lideri Özgür Özel boykot çağrısını da paylaştı" ifadesiyle yetinilirken, marka isimleri anılmadı.

ESPRESSOLAB KELİMESİ BULUNAMIYOR

Sözcü'nün internet sitesinde "Espressolab" kelimesi arandığında hiçbir haber bulunamadığı belirtildi. Oysa Özel, konuşmasında iktidar çevreleriyle yakın ilişkideki bu kahve zincirine özellikle değinmiş ve "Hangisini içerseniz için ama bunu sakın Espressolab'den içmeyin! Bunlar güya kampüsleri ele geçirecekmiş… Kampüste Espressolab'e uğramayacağız, kahvesini içmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü'nün basılı gazetesinin bugünkü birinci sayfasında Özel haberi yer almasına rağmen, boykot çağrısına dair hiçbir bilgi verilmedi.

Sözcü'nün yanı sıra, Nefes gazetesinin de ilgili haberinde marka isimlerine yer vermemesi ve Özel'in konuşmasının tam metnini aktarmaması dikkat çekti.