Wushu sporcusu 25 yaşındaki Sadık Pehlivan'ın Alevi olduğu için federasyondan baskı gördüğü ve Milli Takım'a alınmadığı iddia edildi.

CHP ve HDP milletvekillerinin verdiği bir soru önergesi Wushu branşında oldukça başarılı bir sporcunun Alevi olduğu için baskı gördüğü ve takıma alınmadığını ortaya çıkardı.

SORU ÖNERGESİYLE GÜNDEME GELDİ

CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Murat Bakan ile HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Ali Kenanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na 25 yaşındaki Wushu sporcusu Sadık Pehlivan'ın Alevi olması nedeniyle Milli Takım'a alınmadığı iddialarının doğruluğunu sordu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet'in haberine göre Kasapoğlu, verilen önergeye, "Soru önergesine esas hususlarla ilgili olarak 19 Mart 2020 tarihinde bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından inceleme/ soruşturma başlatılmıştır" yanıtını verdi. Soruşturmanın ne aşamada olduğuna dair şu ana kadar bakanlıktan bir açıklama gelmedi.

SADIK PEHLİVAN KİMDİR?

Sporcu Sadık Pehlivan, Wushu Sanda kategorisinde 6 kez Türkiye Şampiyonu oldu. 2014 yılı Avrupa Şampiyonası’nda ve 2017 İslam Oyunları’nda gümüş madalya kazandı. Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Wushu Federasyonu'nun başındaki Abdurrahman Akyüz tarafından namaz kılmadığı için çeşitli hakaretlere maruz bırakıldığını ve takıma alınmadığını duyurmuştu.

WUSHU NEDİR?

Wushu, Çin savunma sanatlarına verilen genel addır. Kelime olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelir. Wushu'da saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler sergilenir. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanılması amaçlanır. (Wikipedia)