Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yabancı teknik direktör üzerinde düşündüklerini belirterek, Emre Belözoğlu'nun gelecek sezon takımı çalıştırmayacağını duyurdu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun gelecek sezon takımı çalıştırmayacağını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında Belözoğlu'na teşekkür eden Koç, "Emre Belözoğlu 5-10 yıl içinde çok başarılı olacaktır. Yabancı bir hoca istiyoruz. Emre sıcak bakmadı, düşünmek için zaman istedi" ifadelerini kullandı.

"EMRE BELÖZOĞLU'NA MÜTEŞEKKİRİM"

"Hoca konusunda hedeflediğimiz, arzuladığımız kan uyuşmasını yakalayamadık" diyen Koç, şöyle devam etti: "Bu istikrar sağlandığı takdirde, makine çarkları aynı istikamette oldukça başarı şansı artıyor. Biz de isterdik, aynı hocayla bugün devam ediyor olmak. Olmadı. Buradaki hedefimiz, planlarımız doğruydu ama isteğimiz gerçekleşmedi. Emre Belözoğlu'na müteşekkirim. Bizden önce de yaptığı hizmetler dahil olmak üzere yaptığı her şey için teşekkür ediyorum. Yöneticiyken tanıdım. Yönetici değilken de tanıdım. Başkanken harcadığımız mesaide çok daha yakından tanıma fırsatım oldu. Kendisinden ne istediysek saf duygularla, elinden gelenin en iyisini yapmak üzere, yoğun mesailer harcayarak, söz konusu Fenerbahçe'yse hiçbir şeyden fedakârlık etmeden, zamanı gelince kendi cebinden olmak üzere bazı ihtiyaçları karşıladı."

"TFF'YE AÇIKLANAN DATA'LARA BAKIN"

Koç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Biz transfer bilgilerini, SPK'nın bize emrettiği tüm sınırlar içinde açıklıyoruz. Çıkıp 'açıklamıyor' diyorlar. 20-21 sezonunun TFF'ye açıklanan datalarına bir bakın, inceleyin. Deyin ki, 'Nasıl olur da Süper Lig'de 20-21 sezonunda 5 kulüp menajerlik ödemesi yapmış'?

"EMNİYET MÜDÜRÜ'NE, BEN KÜFÜR ETMİŞ MİYİM?"

Derbi günü herkes konuştu. Şu kadar adam alınmış, şunlar girmiş. Bir kere cevap verelim dedik, sonra 'Fenerbahçe ortamı geriyor' oldu. Bir derbi sonrası bir hafta olay yapıldı. Yok ben şöyle yapmışım, küfür etmişim şu kadar adam alınmış. Biz sekiz gün ağzımızı açmadık. Sonra cevap verdik, 'Fenerbahçe ortamı geriyor'. Bir kişi sormuş mu, araştırmış mı Emniyet Müdürü'ne, ben küfür etmiş miyim? Fenerbahçe güvenlik kameralarında girişler gösterildi size. Bu küfür etti diyen iddia sahibine yazıp, 'Görüntüler burada' dediniz mi? Ama 'Fenerbahçe ortamı geriyor'. Saygı görmek istiyorsanız, saygı duyacaksınız. Bugün Anadolu kulüpleri ilişkilerimiz tarihte olmadığı kadar iyidir. Söylemler bir yere kadar, bu işin bir de eylem tarafı var. Üç senede Fenerbahçe, Erzurum deplasmanı dışında hiç sıkıntı yaşamamıştır.

"BELKİ DE 2 HAFTA SONRA YOKUM"

Yurt dışındaki rahatlık, esneklik burada yok. Buradaki model yok. Ben şirketimde bu kadar rahat olmak zorunda değilim ama burada 30 kere düşünmemiz lazım. Biz hancıyız. Ben belki de iki hafta sonra yokum. Başka bir aday çıkmış. Attığınız her adamı 30 kere düşünmeniz lazım. Biz üç hocayla çalıştık. Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut. Diğerleri geçiciydi. Öyle bir yazıyor ki insanlar.

"ŞAMPİYONLUĞU SİVASSPOR MAÇINDA KAYBETTİK"

Hayal ettiğimiz Fenerbahçe doğal olarak futbol olarak algılanıyor. Orada net bir şekilde sınıfta kaldık. Hayal ettiğimiz Fenerbahçe, sadece futbol şampiyonluğuyla ölçülen bir Fenerbahçe değildi. Futbolda hiç tahmin etmediğimiz şekilde, attığımız adımlar sonuç vermedi. Aksini savunmak yanlış olur. Bu seneki şampiyonluk... Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik. Bizim 14-15 puanımız gitti ama biz o yapılanlara rağmen şampiyonluk şansımızı buraya getirdik."