Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın 20. haftaya kadar favori olarak gösterilirken sonrasında yarışın dışında kalmalarının nedeninin saha içi ve dışındaki operasyonlar olduğunu savundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın yaşadığı başarısızlığın nedenlerinden birinin saha içi ve saha dışı operasyonlar olduğunu iddia etti.

BAŞARISIZLIĞIN İKİ NEDENİ VAR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Anadolu Ajansı'na kulübün gidişatına dair açıklamalarda bulundu. Görev süresinin ilk 2 yılında şampiyonluk yaşayamadıklarını belirten Ali Koç, "Sezonun 28 haftasını geride bıraktık. 20. haftaya kadar gerek birçok yorumcuya gerek resmi bahis firmalarının paylaştığı oranlara göre ligin 1 numaralı şampiyonluk adayıyken şu an şampiyonluk potasının tamamen dışında kalmış durumdayız. Bunun 2 ana nedeni var. Birincisi bize saha içinde ve dışında yapılan, en Fenerbahçe karşıtı yorumcuların bile artık açık açık operasyon olarak adlandırdığı durum, ikincisi ise bizim kendi hatalarımız" dedi.

YENİ HAMLELERİ SEZON BİTER BİTMEZ AÇIKLAYACAĞIZ

Yeni sezonda teknik kalitesi yüksek, tecrübenin ve genç oyuncuların harmanlandığı bir takım kuracaklarını söyleyen Ali Koç, "Sezon biter bitmez inanarak gerçekleştirdiğimiz bu hamleleri açıklayacağız. Mevcut kadro yapılanmamız da büyük oranda şekillendi. Yalnız bir konuyu açıklıkla vurgulamam gerekiyor. Hem Fenerbahçe'mizin mali gücü bakımından, hem dünya futbol piyasası dengeleri açısından, hem de Finansal Fair Play (FFP) kuralları bakımından bugün geçmişten farklı durumdayız. Bir de tüm bunların yanında TFF limit sistemi ve TFF'nin bize yaklaşımı da ortada. Kulübümüzün imkanları eski gücünde olmasa da biz fedakarlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz bu konuyu telafi ederiz. Ancak gerek FFP, gerek TFF limitleri, gerekse dünya futbol piyasasının geldiği nokta bakımından 10-15 sene öncelere göre oldukça dezavantajlı konumdayız" şeklinde konuştu.