Fenerbahçe'den eski yöneticisi TFF Başkanı Nihat Özdemir'in "9 sezondur şikeye rastlamadık" açıklamasına sert tepki geldi. Özdemir'e Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da tepki gösterdi.

Oda TV'nin haberine göre Özdemir, Fenerbahçe'nin hukuki mücadelesini devam ettirdiği sezon için, "Birçok ülkede böyle olaylar oldu, İtalya, İngiltere, Fransa'da oldu, Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık, o sezon 2010-11 sezonudur. 2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde şike olayına rastlamadık. Amatör liglerde de şikâyetler geliyor, Etik Kurulumuz inceliyor. Bunlarla ilgili herhangi bir şey yakalayamadık ama yakaladığımız zaman meselenin üzerine gideriz." ifadelerini kullanmıştı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili sosyal medya adresinden gelen paylaşımda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un konuyla ilgili açıklama yapacağını aktarıldı. "Yazıklar Olsun Nihat Özdemir!" başlığıyla yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı; "TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün akşam saatlerinde tarihe 'rezalet' olarak not edilen beyanatlarından sonra bu saate dek halen bir açıklama yapmamıştır. Konuyla ve bu şahısla ilgili Başkanımız ve Başkanvekilimiz bugün FB TV’de gerekli açıklamaları yapacaklardır. Camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Nihat Özdemir’in söz konusu açıklamaları üzerine Fenerbahçe’den sert yanıt gelirken sosyal medyada “#YazıklarOlsunNihatÖzdemir” etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Paylaşımlarda, 2012 yılında düzenlenen FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatlar’ına katılan Nihat Özdemir’in “Çok etkili bir organizasyon” dediği anların videosu da yer aldı.

SEMİH ÖZSOY'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, FB TV'de Nihat Özdemir'in açıklamlarına sert tepki gösterdi. Özsoy, “Nihat Özdemir’e bu açıklamaları kim yaptırmıştır, Nihat Özdemir FETÖ illetinin neresindedir, bunu açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

NİHAT ÖZDEMİR'DEN FENERBAHÇE'YE CEVAP

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamaya ve Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy’un FBTV’deki sözlerine yanıt verdi. İşte Nihat Özdemir’in açıklamaları: Ekonomist Dergisi’nin instagram yayınında “Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?” sorusuna verdiğim cevabın önce kamuoyu ve sosyal medyada, daha sonra da Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından amacından çok farklı olarak yorumlandığını maalesef üzülerek takip ettim. Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili “şike tartışmaları” olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır.

"HİZMETLERİMİ SORGULAMAK BAŞVEKİLİ OLAN ŞAHSIN HADDİNE DEĞİLDİR"

Buna rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl ‘rezalet’tir. Daha üzücü olan ise Fenerbahçe gibi güzide bir kulübümüzün ve köklü bir camianın bu anlayışla yönetilmesidir. Türk futboluna ve Fenerbahçe Kulübü’ne, şu anda Fenerbahçe Başkanı ve Başkanvekili olan şahıslardan daha uzun yıllar hizmet etmiş olmak gurur madalyamdır. Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy’un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum. Benim, yıllardır Türkiye’ye nasıl hizmet ettiğimi herkes biliyor. Fenerbahçe’ye nasıl hizmet ettiğimi ise, 2010-2011 sezonunda yönetici olan, şimdiki Başkan Ali Koç, ”Nihat Özdemir’in Başkanlığında bu yönetim yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmıştır” diyerek özetlemiştir. Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye olan hizmetlerimi sorgulamak başkanvekili olan şahsın haddine değildir. Göreve geldiklerinden bu yana sportif başarısızlıklarını sosyal medyanın yönlendirmesi ile örtmeye çalışanların bu tür açıklamalarına itibar edilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

ÖZDEMİR'E BİR TEPKİ DE FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN GELDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Nihat Özdemir'in sözlerine ilişkin "Özür bekledik. İkinci açıklaması ilk açıklamasından daha talihsiz" dedi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç FB TV'de Nihat Özdemir'in sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç, "Nihat Özdemir, Fenerbahçe'ye bedel ödeterek adalet sağladığına inanıyor, bizim başarısızlığımızda sizin de payınız var. Nihat Özdemir'in kulüp üyeliğinden ihracı gelen talepleri doğrultusunda değerlendirilecektir. Sizin gibi dostumuz varsa düşmana ne gerek var?" dedi.

ÖZDEMİR'E SORU YÖNELTTİ

Koç "Nihat Özdemir’e soruyorum, 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? Beklemenize gerek yok, söyleyin. Top çevirmeye gerek yok. Sayın Nihat Özdemir’e ‘Hodri meydan’ diyoruz. Kendisi ile istediği her platformda bunu konuşmak, değerlendirmek, tartışmak isteriz” ifadelerini kullandı.