Futbolcu Arda Turan, bazı taraftarların şiddetli tepkisine ve olaylı geçmişine rağmen Galatasaray'a transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir forması giyen Arda Turan, taraftarların ciddi bölümünün yoğun  itirazlarına rağmen Galatasaray ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

TARAFTARLAR TEPKİLİ

Galatasaray, eski oyuncusu Arda Turan ile anlaşmaya vardı. Transfer söylentileri, bir süredir taraftar forumlarında ve GS Sözlük'te tepkilere yol açmış, pek çok Galatasaray taraftarı tepki göstermişti. Turan'ın olaylı geçmişi, taraftarların transfere olan tepkisinin temelini oluşturuyor. Geçmişte şarkıcı Berkay ile yaşadığı kavga sonucunda hastaneyi silahla basan Arda Turan, o dönem de Galatasaray taraftarının tepkisini çekmişti.

"BAŞKA KULÜPTE OYNAMAM" DEDİKTEN SONRA BAŞAKŞEHİR'E GİTMİŞTİ

Galatasaray taraftarının Arda Turan transferine bir diğer itirazı ise geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Başakşehir transferine dayanıyor. Turan, "Türkiye'de Galatasaray'dan başka bir kulüpte oynamam" dedikten sonra Başakşehir'e transfer olan Turan, Galatasaray taraftarının o dönemde de tepkisini çekmişti. Arda Turan'ın iktidarla yakın ilişkisi ve milli takımdaki bazı oyuncularla gruplaşarak hareket etmesi de taraftarların yükselen tepkilerine temel oluşturuyordu. Turan'ın tartışmalı geçmişine rağmen "yuvadan" olduğu gerekçesiyle kulübe gelmesini isteyen taraftarlar da transferin gerçekleşmesini savunuyordu.