Türkiye lig tarihinin 6. şampiyonu Başakşehir oldu. AKP'li belediye meclis üyesi Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığını yaptığı kulüp AKP döneminde İBB'nin de ciddi maddi desteğini alıyordu.

Sahasında Kayserispor'u yenerek ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Medipol Başakşehir, büyük bir gelirin de sahibi oldu. T24'ün haberine göre Medipol Başakşehir, bu sezonki Süper Lig, Avrupa Ligi ve önümüzdeki sezonun Şampiyonlar Ligi gelirleriyle birlikte yaklaşık 420 milyon TL kazanacak. Kasımpaşa'yı da yenerse turuncu-lacivertlilerin Süper Lig geliri 145 milyon TL olacak.

BAŞAKŞEHİR İLK İKİ MAÇTA SIFIR PUAN ALMIŞTI

Türkiye’nin en genç kulüplerinden biri olan turuncu-lacivertliler, Kayserispor'u yenerek Süper Lig'de bitime 1 hafta kala zaferini ilan etti ve şampiyonluk yaşayan altıncı kulüp unvanını elde etti. İstanbul ekibi, lig tarihinde ilk 2 maçını kaybedip mutlu sona ulaşan ilk takım oldu (2. haftada sıfır puanla 17. sıradaydı).

TRABZONSPOR YENİLİNCE BİR HAFTA KALA ŞAMPİYON OLDU

Kaptan Mahmut ile öne geçen Buruk'un takımı adına Visca'nın 36'daki penaltısını Lung çıkardı. Trabzonspor yenilince, Başakşehir maç bitmeden şampiyonluğunu kutladı.