Spor yazarı Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu'nun son dönemde tartıştığı küme düşme ve çıkmanın kaldırılmasının doğru olmadığını söyledi.

Mehmet Demirkol, Türkiye'de futbol liglerinde düşme ve kalkmanın ligler deva ettiği sürece kalkmaması gerektiğini söyledi.

KÜME DÜŞME KALKACAKSA NEDEN LİGLER DEVAM EDİYOR?

Bein Sports'ta konuşan Mehmet Demirkol, Türkiye'de son dönemde tartışılan konulardan biri olan küme düşme ve çıkmanın kaldırılması hakkında konuştu. Böyle bir kararın adil olmayacağını söyleyen Demirkol, "Küme düşme ve çıkma ortadan kalkacaksa neden ligler devam ediyor? Lig devam edecekse ve bitecekse neden kalksın küme düşme ve çıkma? 4 takım dışında herkesin tatile çıkması demek bu. Mantıklı değil. 24. haftada lig araya girmeden 2 hafta önce şampiyonluk adaylarından biriyle oynayan bir takım ondan puan almak için elinden gelen her şeyi yapacak, ondan puan alacak. Sonra küme düşmeyi kaldıracaksınız, lig yeniden başlayacak, o takımın yabancılarını sen bulamazsın ki. Oynamazlar bile. Genç takımla çıkacak diğer takıma, ciddi bir adaletsizlik olacak" dedi.

LİG 16 TAKIMA DÜŞÜRÜLÜRSE DAHA KALİTELİ OLUR

Türkiye'de profesyonel birinci futbol liginin takım sayısının artması üzerine yapılan tartışmalara da değinen Demirkol, "Ben bu ligin sahibi olsam, isterim ki 16 takım olsun. Hatta daha düşük olsun. Büyük takımlar ikişer defa oynayacağına, dörder defa oynasın. Mümkün olduğunca çok maç oynasınlar. Yüksek seviyede oynanan maçların sayısı artsın. 24 takımlı lig olsa iddiasız bir sürü takım ve maç olacak" dedi.

GENÇ HAKEMLERE GÖREV VERİLMELİ

Seyircisiz oynanaak maçların Merkez Hakem Kurulu tarafından fırsat olarak kullanılması gerektiğini söyleyen Demirkol, "Merkez Hakem Kurulu. MHK, önümüzdeki 8 haftada umut vadeden, genç hakemlere şans verme imkanı bulabilir. Seyirci baskısının olmayacağı, kişisel mücadelenin muhtemelen daha az olacağı, topla oyunun daha fazla olacağı bir 8 haftada; genç, iyi sinyaller veren hakemlere daha kuvvetli maçlar verip, onları hazırlamak için iyi bir şans. Hakemler açısından olumlu şeyler çıkabilecek bir döneme giriyoruz" dedi.

LİGE VERİLEN ARA FENERBAHÇE'YE İYİ GELEBİLİR

Fenerbahçe'nin ligdeki kötü performansına da değinen Demirkol, "Bu aranın Fenerbahçe açısından büyük şans olduğunu düşünüyorum. İçine girilen krizden psikolojik açıdan çıkma açısından" dedi.

BEŞİKTAŞ YAPABİLİRDİ AMA KÖTÜ YÖNETTİ

Beşiktaş'ın Türkiye için ideal bir örnek geliştirme fırsatını kaçırdığını söyleyen Demirkol, "Fikret Orman yönetimi geldiği zaman, 'Doğru planlamayla önümüzdeki 20 yıl Beşiktaş'ın olabilir' dediğimi hatırlıyorum. İyi adımlar da atılmıştı ama ekonomisini kötü idare ettikleri için iş yürümedi. Halbuki ekonomisi iyi idare edilmiş olsa, Abdullah Avcı geldiğinde daha oturmuş bir yapının üzerine, devam eden bir yapının üzerine işini yapar ve başarılı olurdu. Abdullah Avcı, geçtiğimiz 2 senenin çok dışında bir ekonomik yapının içine geldi. Şenol hocanın ayrılmasının sebeplerinden biri de buydu. Planlamanız gereken şey şu, 'Ben önümüzdeki yıl şampiyon olacağım.' diye girmeyeceksiniz. 'Ben önümüzdeki 10 senede 5 kez şampiyon olacağım.' diye gireceksiniz. İlk 5 sene şampiyon olamayabilirsin ama doğru planlamayla sonraki 5 sene şampiyon olursun" ifadelerini kullandı.