Türkiye’de ilk kez 2005 yılında düzenlendikten sonra 2011 yılında Türkiye’ye veda eden Formula 1 yarışları, 9 yıllık aradan sonra yeniden İstanbul’a dönüyor. Tarih belli oldu. Yarışın seyircili yapılacağı ifade ediliyor.

Formula 1, bu sezon pandemi sebebiyle programda ciddi bir değişikliğe gitti. Avusturya'da üst üste iki yarış ile başlayan yarışlar, Portekiz, İtalya'da farklı pistler, iki kez Silverstone pisti gibi farklı bir programla ilerliyor. Pandemi sezonunda gelecek yarışlar aşama aşama belirlenirken, bu yılki takvime Türkiye GP'nin de ekleneceği konuşuluyordu. Bu dedikoduların gerçek olduğu ortaya çıktı. Üstelik İstanbul Park'ta düzenlenecek Türkiye GP, seyircili olacak.

RAIKKONEN'İN DİLEĞİ GERÇEKLEŞİYOR

Formula 1'in yaşlı kurtu Kimi Raikkonen, tribünde seyircilerin olduğu yarışları istediğini geçtiğimiz hafta sonu dile getirmişti. Raikkonen'in dileği Türkiye GP ile gerçek oluyor. Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında Fatih Altaylı, FIA (Federation Internationale D’Automobile) kaynaklarından aldığı bilgiye dayanarak “Kasım ayının 3. haftasında Formula 1 Yarışı seyircili olarak İstanbul’da yapılacak" açıklamasını yaptı.

TARİH NETLEŞTİ

Altaylı’nın 'Yüzde 99,9 tamam' diyerek açık kapı bıraktığı organizasyonun Türkiye dönüşü konusunda, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı yayın sırasında Fatih Altaylı’ya “FIA Başkanı Jean Todt bize resmi haberi verdi. Tarih netleşti” diyerek müjdeyi kesinleştirdi. Formula 1 Türkiye Grand Prix’si 13-14-15 Kasım günlerinde İstanbul’da Intercity İstanbul Park Pistinde yapılacak. Bu kez kamu finansmanı olmadan, tamamen Intercity’nin girişimleri ve finansmanı ile Türkiye’ye gelecek olan Formula 1’in İstanbul’daki yarışı bu yıl seyircili olarak yapılacak olan 4 yarıştan biri olacak. Maskelerinizi ve kışlıklarınızı şimdiden hazırlayın.