Sezon bittikten sonra ligden düşmeyi kaldıran ve yabancı kuralını bir sene erteleyen TFF ve Gençlik Spor Bakanlığı'na tepkiler artarak sürüyor. Bir tepki de Gelecek Partisi'nden geledi. Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi TFF'yi istifaya davet etti.

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ve Spor Bakanlığı’nın aldığı kararları eleştiren bir açıklama yayınladı. TFF'nin liyakatsiz bir yönetim sergilediği ve siyasi kararlar aldığı savunularak, sporcu sağlığını hiçe sayan uygulamalar yapıldığı da öne sürüldü.

"ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR"

Gelecek Partisi’nin açıklaması şöyle: “Olağanüstü pandemi şartlarında büyük zorluklarla mücadele eden takımlarımızın içinde bulunduğu güçlükler göz önüne alındığında, bu kararı geç kalınmış ve hükûmetin diğer pek çok kararında olduğu gibi yap-boz yöntemiyle sonradan bulunmuş bir doğru olarak değerlendiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı yaklaşık 4 aydan beri defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen hiçbir açıklama yapmamış, özellikle futbol başta olmak üzere tüm spor camiasını kaderine terk etmiştir. Bugün ise küme düşmenin kaldırıldığına ilişkin açıklama yaparak bunu kişisel bir başarı hikâyesine çevirmeye çalışmaktadır.

"BAKANIN YETERSİZ YÖNETİM MODELİNİ HAYRETLE İZLİYORUZ"

Süreç içerisinde spor insanlarını kaderine terk ederek sessizce ve sorumsuzca Bakanlık koltuğunda oturan, olumlu konuları kendine, olumsuz konuları ise federasyonların üzerine atan Sayın Bakanın yetersiz yönetim modelini hayretle izliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimini; sorumsuz ve liyakatsiz yönetim anlayışları, sporcu sağlığını hiçe sayan uygulamaları, kulüplerin taleplerini dikkate almayan siyasallaştırılmış kararları nedeniyle istifaya davet ediyoruz.”