Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 yenen Gençlerbirliği, yaklaşık 20 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Vodafone Park'ta Bogdan Stancu'nun golüyle 3 puanı alan kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş'ı ligde deplasmanda 20 Aralık 2000'den sonra ilk kez mağlup etti. Söz konusu tarihte rakibini o zamanki adıyla İnönü Stadı'nda 3-0 yenen başkent temsilcisi, aradan geçen yaklaşık 20 yıl sonra Dolmabahçe'de ilk 3 puan sevincini yaşadı.

DEPLASMANDA 2. GALİBİYET

Gençlerbirliği, lig tarihinde Beşiktaş'ı deplasmanda ikinci kez mağlup etti. Kırmızı-siyahlılar, 2000-2001 sezonu sonrası Beşiktaş deplasmanında bir kez daha galip geldi. Toplamda İstanbul'da oynanan 47 lig maçında Beşiktaş'ın 31 galibiyeti bulunurken, 14 karşılaşma da berabere bitti.

4 MAÇ SONRA GOL BULDU

Gençlerbirliği, 4 maç sonra rakip fileleri havalandırmayı başardı. Geçen sezonun son 2 haftası ile bu sezon oynadığı ilk iki maçta gol atamayan Gençlerbirliği, bu hasretini Beşiktaş deplasmanında 8. dakikada Stancu'yla dindirdi. Bu gol ayrıca kırmızı-siyahlılara 3 puanı getirdi.

"BİREYSEL PERFORMANSLAR SORGULANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, beklenenin altında oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bireysel performanslar sorgulanacak gibi görünüyor. Sorumluluk almayan fazlaca oyuncularımız var. Yönetimden 'Hocamızın istediği oyuncuları alıyoruz' diyerek sorumluluk benim üstüme bırakılıyor. Arada benim istediklerim de var. Benim istediklerimi aldıklarını söylemek doğru olmaz. Transfer listemizde Balotelli hiçbir zaman olmadı. Evde otururken Balotelli Beşiktaş'ta haberi gördüm. Haber önce sosyal medyaya sonra televizyona verilmiş, en son ben duydum. Kötü oyunun ve skorun sorumlusu benim ama her şeyin sorumlusu ben değilim. Birçok şeyi televizyondan öğreniyorum. Bu da beni üzüyor."

TARAFTARLARDAN "İSTİFA" ÇAĞRISI

Beşiktaş taraftarı, Gençlerbirliği yenilgisinin ardından sosyal medyada Teknik Direktör Sergen Yalçın ile Başkan Ahmet Nur Çebi'ye istifa çağrısında bulundu.