Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz, bir wushu turnuvasına hem hakem hem de yarışmacı olarak katıldı. Akyüz, annesinin ve kendisinin kendisine verdiği puanlarla şampiyon oldu.

Türkiye'nin yıllardır olimpiyatlara sokmak için lobi üstüne lobi yaptığı wushu sporunda yeni bir skandal patlak verdi. Düzenlenen bir wushu turnuvasında Elif Akyüz adlı yarışmacı, aynı zamanda hakem oldu ve annesinin de yer aldığı hakemler kurulu kararıyla kendisini şampiyon yaptı.

ANNESİ VE KENDİSİNİN OYLARIYLA ŞAMPİYON OLDU

Birgün'ün haberine göre Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz kurallara aykırı olmasına rağmen Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası’na hem hakem hem de sporcu olarak katıldı. Kurallara göre bir sporcu yarışmacı olduktan en erken bir yıl sonra hakemlik yapabiliyor.annesi ve kendisinin verdiği puanlarla şampiyon olan Elif Akyüz'ün bu birinciliğine federasyon sesini çıkarmadı.

MEZHEPÇİLİK DE YAPMIŞTI

Kızının usulsüz şampiyonluğuna ses çıkarmayan Abdurrahman Akyüz'ün adı ilk defa usulsüzlükle anılmıyor. Akyüz, daha önce Avrupa şampiyonu ve Türkiye şampiyonu olan Sdık Pehlivan'ı Alevi olduğu için milli takımdan atmasıyla gündeme gelmişti. Sadık Pehlivan'ın ifşasıyla gündeme gelen olay, federasyon yetkilileri tarafından yalanlanmamıştı.