İngiltere'de Huddersfield futbol kulübünün sahibi Phil Hodgkinson, ülkede alt liglerin çökebileceği ve 50-60 kulübün batabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'de Huddersfield futbol kulübünün sahibi Phil Hodgkinson, ülkede alt liglerin çökebileceği uyarısında bulundu. 50-60 kulübün bu yüzden batabileceğini söyleyen Hodgkinson, "Esas problem bu sezonu bitirip bitirememiz değil, bu sezonun ardından ne olacağı" ifadelerini kullandı.

"FİNANSAL HAZIRLIK YAPILMAZSA LİGLER ÇÖKEBİLİR"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İngiltere’de Premier Lig’in altında yer alan Championship ligi ekiplerinden Huddersfield’ın sahibi Phil Hodgkinson, Covid-19’un önümüzdeki sezonlara finansal etkisine dair şimdiden bir hazırlık yapılmaması durumunda liglerin çökebileceği uyarısında bulundu. 50-60 kulübün bu yüzden batabileceğini söyleyen Hodgkinson, önümüzdeki sezon tribünlere seyirci alınmaması senaryosuna da hazırlandıklarını belirtti. Hodgkinson, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esas problem bu sezonu bitirip bitirememiz değil, bu sezonun ardından ne olacağı. Bazı kulüplerin henüz iflas etmemiş olmasının tek nedeni maaşlarını ve borçlarını ertelemesi. Ama bir noktada ödeme yapmaları gerekecek."