Formula 1 bu yıl yeniden Türkiye'ye dönerken, etkinliğin Türkiye organizatörü Intercity, 100 bin kişinin katılması beklenen etkinlikte açık alan bilet fiyatlarının günlük 30 TL olacağını duyurdu.

Türkiye'de yeniden düzenlenecek olan Formula 1'de açık alan bilet fiyatlarının günlük 30 TL olacağı açıklandı.

30 TL'YE FORMULA 1 BİLETİ

Formula 1 yarışları bu yıl yeniden Türkiye'de yapılacak. Salgın önlemleri kapsamında seyircili yapılıp yapılmayacağı henüz belirlenmeyen etkinlikte organizatör firma Intercity, açık alan biletlerinin 30 TL olacağını ve 220 bin kişi kapasiteli alana 100 bin kişi alınacağını duyurdu. Intercity adına konuşan Vural Ak, "30. yılımız şerefine bilet fiyatlarını 30 TL yapıyoruz. Bunu para kazanma kaygısıyla yapmıyoruz. Açık alan biletlerini 30 TL ile başlatıp kademeli olarak artıracağız. Tribün bilet fiyatları ise daha pahalı olacak" dedi.

FORMULA 1 UZUN SÜRE TÜRKİYE'DE YAPILABİLİR

Bu yıl düzenlenecek olan yarışların tek sefere mahsus olduğunu belirten Ak, çabalarının bunu sürekli hale getirmek olduğunu belirtti. Ak, "Aslında biz 2021 yılı için uzun süreli kontrat görüşmelerine devam ediyorduk ancak bir ülke çıkmadan giriş kolay olmuyor. Ancak pandemi bir sürü şeyi değiştirdi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde başarılı bir şekilde bu yarışı tamamlarsak, uzun vadeli anlaşma niyeti olduğunu söyleyebilirim. Geçenlerde ilk defa resmi duyuruyu yaptıktan sonra Formula 1’in yeniden dönmesiyle alakalı tüm dünyada olumlu bir hava oluştuğu için Formula 1 yönetimi bundan çok memnun oldu" şeklinde konuştu. 13-15 Kasım tarhlerinde yapılacak olan Türkiye yarışlarından önce yapılacak olan Portekiz ve Rusya yarışları da seyircili olacak.