Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'deki 18 kulübün de yabancı kuralına karşı olduğunu ve önümüzdeki sezon 20 takımla ligin oynanmasını teklif edeceklerini açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, önümüzdeki sezon için Süper Lig'de küme düşme olmaması konusunda tavsiye kararı aldıklarını duyurdu.

KÜME DÜŞME OLMASIN YABANCI KURALI ERTELENSİN

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sepil, "Bugün, 18 kulübün tamamının ortak bir görüşü oluştu. Yeni yabancı sınırının, kulüplere hiçbir yarar sağlamayacağı, bunun ekonomik olarak çok büyük zarar vereceği konusunda fikir birliğine vardık. Gelin bu işi bir yıl erteleyelim, gelecek sezon birlikte daha iyi bir planlama yapalım" dedi.

LİG 20 TAKIMLI OLSUN

Önümüzdeki yıl ligin yapısını değiştirmek istediklerini söyleyen Sepil, "Önümüzdeki yıllarda 20 takımlı bir ligin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu konudaki müracaatımızı, federasyonumuza ileteceğiz. Harcama limitleri, kulüplerin ihtiyacını karşılamıyor. 2020/21 sezonunda birçok kulüp sıkıntıya girecek. Bu uygulama, dünyada hiçbir uygulamaya benzemiyor ve örneği yok. Tüm kulüpler olarak federasyona endişelerimizi ileteceğiz. Rezerve lig için ne kadar görüşme yaptıysak, şu ana kadar federasyondan dönüş olmadı" ifadelerini kullandı.