Basketbol ve futbolun yıldız isimleri Los Angeles Lakerslı LeBron James ile Milanlı Zlatan Ibrahimovic arasında "sporcunun siyaset yapması" konusunda konusunda polemik yaşanıyor.

Basketbolcu LeBron James'in söylemleriyle siyaset yapmaması gerektiğine ilişkin hafta içinde değerlendirmelerde bulunan Milanlı futbolcu Ibrahimovic'e, James'ten yanıt geldi. Los Angeles Lakers ile Portland Trail Blazers arasında oynanan maçın ardından bu eleştirilere yanıt veren James, "Günün sonunda, yanlış olan şeyler hakkında sessiz kalmamaya devam edeceğim. Eşitlik, sosyal adalet, ırkçılık, seçmene yapılan sistematik baskı gibi bizim halkımıza karşı olan konular hakkında konuşmaya devam edeceğim. Ben de bu toplumun bir parçasıyım ve yanlış yapılan şeyleri görebiliyorum" dedi.
Elindeki platformu, olaylara ışık tutmak için kullanmaya devam edeceğini vurgulayan James, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu şekilde toplum, ülkemiz ve dünya düzelebilir. Hiçbir zaman sadece spora bağlı kalmayacağım. Çünkü elimdeki platformun ve sesimin gücünün farkındayım".

IBRAHIMOVIC IRKÇILIĞA MARUZ KALMIŞTI

LeBron James, Ibrahimovic'in soyadı nedeniyle geçmişte ülkesi İsveç'te ırkçılığa maruz kaldığını iddia ederek, "Benim hakkımdaki açıklamaları komik. 2018'de İsveç Milli Takımı'ndayken soyadı sebebiyle sahada ırkçılık yaşadığından bahsetmişti. Ben eğitimli bir bakış açısından konuşuyorum ve ev ödevimi yapıyorum. Saldırılacak yanlış kişiyim" dedi.

"SİYASET KONUŞMASINDAN HOŞLANMIYORUM" DEMİŞTİ

Milanlı futbolcu Ibrahimovic, hafta içi UEFA'ya yaptığı açıkamada, "LeBron bir fenomen ancak bu şekilde statü sahibi kişilerin siyaset hakkında konuşmalarından hoşlanmıyorum. İyi olduğun konuda konuşmalısın. Politikacı olmadığım sürece politika yapmam. Kendini bu durumdan uzak tut, çünkü hiç hoş gözükmüyor" diye konuşmuştu.