Teknik Direktör Rıza Çalımbay TFF'nin liglerin 12 Haziran'da başlaması kararına tepki göstererek, bu karardan dönülmesi gerektiğini belirtti.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) liglerin 12 Haziran'da başlaması kararına tepki gösterdi. Oyuncularının tedirgin olduğunu belirten Çalımbay, "Liglerin başlama kararının Bilim Kurulu'ndan dönmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL MESAFEYİ KORUMAK İMKANSIZ"

"Oyuncuların hazırlanması açısından da yanlış. Bazı oyuncular yurt dışında, başka şehirlerde. Bence ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi" diyen Çalımbay, sosyal mesafeyi korumanın imkansız olduğu belirtti. Çalımbay ayrıca, "Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Biz oynamak, risksiz bir zamanda, en rahat dönemde ligimizi bitirmek istiyoruz. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu, şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar" dedi.

KOCA "SORUMLULUK FEDERASYONDA" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, liglerin açılmasının Bilim Kurulu'nda görüşülmediğini ifade ederek, "Özgür iradeleriyle federasyon kararını verdi. Bundan sonraki sorumluluk da federasyonundur" ifadelerini kullanmıştı.