İngiltere Premier Lig'de dikkat çeken bir olay yaşandı. Maç Manchester United maç bittikten sonra hakemin 'VAR' uyarısı ile verdiği penaltı ile kazandı.

İngiltere Premier Ligi’nde Manchester United, bu hafta Brighton’ın konuğuydu. Maçta United 2-1 öndeyken 90 artı 5’te ev sahibi takımdan Solly March takımı adına gol attı ve 2-2 beraberliği sağladı. Hakem Chris Kavanagh, 90+7’de maçı bitirdi. Ancak tam oyuncular soyunma odasına giderken VAR odasından uyarı geldi, hakem son pozisyonu yeniden izledi ve United lehine penaltı verdi. Fernandes penaltıyı gole çevirdi ve United sahadan 3-2 galip ayrıldı. Ev sahibi Brighton, Amex Stadı’ndaki karşılaşmada 40. dakikada Neal Maupay’in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Manchester United, Lewis Dunk’ın 43. dakikada kendi kalesine attığı golle beraberliği yakalarken, 55. dakikada Marcus Rashford ile skoru 2-1’e getirdi. Brighton’da 90 5. dakikada sahneye çıkan Solly March takımı adına 2-2’lik beraberliği sağladı.

MAÇ BİTTİKTEN SONRA VAR DEVREYE GİRDİ

90 7. dakikada maçı bitiren düdüğü çalan hakem Chris Kavanagh, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla son pozisyonda Brightonlı Maupay’in topa elle müdahale ettiğini belirledi ve penaltı noktasını gösterdi. 90 10. dakikada kullanılan penaltıyı gole çeviren Bruno Fernandes, maçın skorunu 3-2 olarak belirledi. Ligdeki ilk maçında Crystal Palace’a 3-1 mağlup olan Manchester ekibi, Brighton’ı yenerek yeni sezondaki ilk 3 puanını aldı.