Hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'ya yapılan toksikoloji testler, ölümünden önce uyuşturucu veya alkol kullanmadığını ortaya koydu.

Arjantin'de 25 Kasım'da hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'ya yapılan toksikoloji testleri, ölümünden önce uyuşturucu veya alkol almadığını ortaya çıkardı. Arjantin'in resmi haber ajansı TELAM'da yer alan habere göre, Maradona'nın otopsisinin tamamlayıcı testleri olarak yapılan kan, idrar ve nazal sürüntü testlerinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmazken, bağımlılık ve depresyon tedavisinde kullanılan bazı psikotrop ilaçları kullandığı belirlendi.

DEPRESYON VE BAĞIMLILIK TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR

Testlerde, Maradona'nın ölümünden önce, depresyon ve bağımlılık tedavilerinde kullanılan Venlafaksin, Ketiapin, Levetirasetam ile Naltrekson ilaçlarını kullandığı belirlendi. Aralarında yan etkisinin kalp atış ritminin bozulmasına neden olanların olması nedeniyle bu ilaçların kronik kalp rahatsızlığı olan bir kişi için uygun olup olmadığının araştırılacağı belirtildi. Maradona'nın ölümü üzerine başlatılan soruşturmayla bağlantılı tıbbi kaynaklar, Venlafaksin'in anksiyete bozukluğu, Ketiapin'in depresyon ile bağımlılık ve Naltrekson'un bağımlılık tedavilerinde kullanıldığını ifade etti. Soruşturmanın savcılarının, efsane futbolcunun ölümünün önlenebilir olup olmadığını, kötü uygulamaya maruz kalıp kalmadığını ve Maradona'nın doktorlarının, onun ölümünden sorumlu olup olmadığının araştırılması için "Tıp Kurulu" oluşturulmasında hem fikir olduğu bildirildi.