Taraftarların istediği transferleri yapamadıkları için sosyal medyada istifaya davet edilen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açıklamalarda bulundu. Cengiz, Türkiye'de kırmızı ışıkta geçenlerin, kuralara uymayanların ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cengiz, Florya'da gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik direktör Fatih Terim'in yönetimi eleştiren açıklamalarının sorulduğu Cengiz, "Biz halas-ı kalp ile hocamıza soruyoruz. Hocamıza neyi kastettiğini soruyoruz. Açıklamaları bize yeterli oluyor" dedi.

"BİR MADALYA VERİLECEKSE RAKİBİMİZE VERİLSİN"

Sarı-kırmızılıların transfer dönemini rakibi Fenerbahçe'ye göre sessiz geçirmesine ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Cengiz, "Bir madalya verilecekse, transfer şampiyonu olunacaksa rakibimize verilsin. Sanırım daha fazla çıkartıyorlar şampiyonluk sayısını, bir de oradan verilsin" ifadesini kullandı. Galatasaray'ın TFF'nin belirlediği transfer limitine uyarak hareket ettiğini vurgulayan Cengiz, "Türkiye'de limitlere uyan, kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olan, açık ve net olanlar cezalandırılmalı. Kurallara uymayanlar, limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli" şeklinde konuştu. Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Hocamızla her zaman bir araya gelip görüşüyoruz. Hocamızla uzun süre masaya döktük her şeyi. İnsanlar bazen maç sonrası aşırı adrenalinle bazı kelimeler kullanabiliyor. Bu kelimeler yanlış yerlere çekilebiliyor.

"HOCAMIZIN AÇIKLAMALARI BİZE YETERLİ OLUYOR"

"Biz halas-ı kalp ile hocamıza soruyoruz. Hocamıza neyi kastettiğini soruyoruz. Açıklamaları bize yeterli oluyor. "Fatih Terim, Türk futbolu için ikonik bir karakterdir, çok değerlidir. Başarılıya endeksli bir camiada yenilgiler insanları üzüyor, geriliyor. Hiçbir sorun yoksa, burada bir şeyler yanlıştır. Sorun olmalı ve bu sorunlar iyi niyetle düzeltilmeli. Biz bu noktadayız. Florya ile hep iç içeyiz. "Bana mesleğimi sorarsanız, pompacılık değil. Benim mesleğim idarecilik, yöneticilik. Aldığım eğitim, ömrüm böyle geçti. "Bir madalya verilecekse, transfer şampiyonu olunacaksa rakibimize verilsin. Sanırım daha fazla çıkartıyorlar şampiyonluk sayısını, bir de oradan verilsin. "Resmi makamlara sesleniyorum. Türkiye'de limitlere uyan, kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olan, açık ve net olanlar cezalandırılmalı. Kurallara uymayanlar, limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli.

"LİMİTLERDE MÜTHİŞ BİR YANILGI VAR"

"Limitlerde müthiş yanılgı var. Ya güzel kardeşim, o bütün ücretler dahil. Sizin harcayacağınız para değil o. Bütün teknik kadro, sporcu ve menajerlere ödenenden sonra elde kalan para. Bizim savuracak paramız yoktu zaten. "Bizler gibi kurallara uyan, limitlere uyan kulüpler ihraç edilmeli. Bir an önce yönetimleri istifa etmeli. İstifa etmiyorlarsa bir kararname ile görevden alınmalı. Bizim har vurup harman savuracak bir limitimiz yok. Bizim zaten 60 milyon Euro bonservis artı futbolcu giderimiz var."