ABD'de siyahlara yönelik polis şiddeti nedeniyle ırkçılığa karşı boykot kararı alan basketbolcular play-off maçlarına devam kararı aldı. NBA yönetimi, play-off maçlarının bugün ve yarın oynanmaya başlayacağını duyurdu.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin verdiği bilgilere göre NBA oyuncuları, yaptıkları son toplantının ardından maçlara devam etme kararı aldı. NBA'de dün gece oynanacak 3 maç da ertelenirken, NBA yönetimi, play-off maçlarının 28 Ağustos Cuma veya 29 Ağustos Cumartesi günü oynanmaya başlayacağını açıkladı.

“PLAY-OFF TURU ARANIN ARDINDAN DEVAM EDECEK”

Turnuvanın iki günlük zorunlu aranın ardından yeniden başlayacağına inandığını belirten NBA Başkan Yardımcısı Mike Bass, "Umarım play-off turu aranın ardından kaldığı yerden devam edecek. Bu yönde umudumuz var. Yönetim olarak, bazı NBA oyuncuları ve takım yöneticileri ile bu konuları görüşmek için video konferans yapacağız. Bu görüşmelere, NBA İşçi İlişkileri Komitesi Başkanı Micheal Jordan da katılacak" ifadelerini kullandı. NBA play-off'larında, Milwaukee Bucks-Orlando Magic, Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers ve Houston Rockets-Oklahoma City Thunder maçları, oyuncuların sahaya çıkmamasının ardından ertelenmişti.

“SİYAHLARIN HAYATI ÖNEMLİDİR”

ABD'de George Floyd isimli siyah yurttaşın polis şiddeti sonucunda öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmış ve "Siyahların Hayatı Önemlidir" (Black Lives Matter) hareketine dönüşmüştü. NBA'de Milwaukee Bucks-Orlando Magic arasındaki play-off turu maçı, Buckslı basketbolcuların polis şiddetini protesto için sahaya çıkmama kararı almasıyla ertelenmişti. NBA'den yapılan açıklamada, Milwaukee Bucks'ın bu kararının ardından dün gece oynanması planlanan Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers ve Houston Rockets-Oklahoma City karşılaşmalarının da ertelendiği duyurulmuştu. ABD'de George Floyd isimli siyah yurttaşın polis şiddeti sonucunda öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmış ve "Siyahilerin Hayatı Önemlidir" (Black Lives Matter) hareketine dönüşmüştü.