Dünya'nın gelmiş geçmiş en efsane futbolcularından biri olan Pele'nin sağlık durumuna ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Pele bu iddialara cevap verdi.

Oğlu Edinho’nun hafta başında, destek almadan yürüyemediği için sokağa çıkmak istemediğini ve depresyonda olduğunu açıkladığı Brezilyalı futbol efsanesi Pelé, iyi olduğunu ve yoğun günler geçirdiğini söyleyerek hayranlarının kendisini merak etmemesini istedi. FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyan Brezilyalı efsane futbolcu Pele, oğlunun geçen günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hayranlarına moral vermek amacıyla açıklama yayımlayan efsane futbolcu, "Dualarınız ve endişeleriniz için teşekkürler. Ben iyiyim, merak etmeyin. Bu sene 80 yaşında olacağım" dedi. "İyi günlerim de oluyor kötü günlerim de. Bu da yaşımdaki insanları için normal" diyen Pele, "Yoğun programımda taahhütlerimi kaçırmıyorum" ifadelerini kullandı.

OĞLU, "UTANIYOR İNZİVAYA ÇEKİLDİ" DEMİŞTİ

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, fiziksel şartlarını en iyi şekilde kabul ettiğini belirterek, "Ancak yine de işleri kaldığı yerden devam ettirmeye çalışıyorum" diye konuştu. Brezilyalı eski yıldız futbolcu, böbreklerinde yaşadığı sorunlar ve prostat nedeniyle son yıllarda birçok kez hastaneye kaldırılmıştı.'Edinho' lakaplı Edson Cholbi do Nascimento, babası Pele hakkında Brezilya'nın Globo televizyonuna açıklamalarda bulunmuştu. Edinho, 79 yaşındaki babasının son yıllarda birçok sağlık problemi yaşadığını hatırlatarak, "Kalçasından geçirdiği ameliyat nedeniyle çok narin. Sadece yürüteçle adım atabiliyor. Bu da onu bir tür depresyona soktu. Düşünün, o futbolun kralıydı ve daima görkemli bir kişilikti. Şimdi ise yardım almadan yürüyemiyor. Utanıyor, görünmek istemediği için inzivaya çekildi" demişti