Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda altıncı ve son maçında Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımıyla karşılaştı.16. dakikada Pierre Webo kırmızı kart gördü. Maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun Webo için "Atın şu negroyu" şeklinde ırkçı ifadesi nedeniyle Başakşehir takımı soyunma odasına gitti.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Başakşehir deplasmanda PSG ile karşılaştı. Maçın 16. dakikasında Başakşehirli oyuncu Okan Buruk, bir pozisyon sonrası hakeme itirazda bulundu. Bunun üzerine Buruk'un yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü. Başakşehir'in golcüsü Demba Ba, karşılaşmanın dördüncü hakeminin ırkçılık yaptığını ifade etti. 15 dakika kadar duran maçta 4. hakem Sebastian Coltescu'nun Pierre Webo için "Atın şu negroyu" şeklinde ırkçı ifadesi nedeniyle Başakşehir takımı, maçı bırakarak soyunma odasına gitti. [caption id="attachment_103370" align="aligncenter" width="628"] Hakem Sebastian Coltescu[/caption] Hakem daha sonra "'Negro' demedim, Rumencede siyahi anlamına gelen "negru" dedim!" şeklinde kendisini savunmaya çalıştı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: 4. HAKEM SAHAYA ÇIKARSA BİZ ÇIKMAYACAĞIZ

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Maçın 4. hakemi sahaya çıkarsa biz çıkmayacağız. Başakşehir Kulübü olarak sonuçlarına katlanırız. Buna duyarsız kalamayız. UEFA'nın dünyanın herkesin önünde hakem Webo için "Negro'yu atın" ifadesini kullanıyor. Eğer 4. hakem saha dışına atılırsa maça çıkacağız" ifadelerini kullandı.

DEMBA BA: "KİMSEYE BEYAZ ADAM DEMEZSİN"

Demba Ba'nın 4. hakeme sözleri: "Kimseye "Bu beyaz adam" demezsin. "Bu adam" dersin. Niye "Bu adam" diyecekken, "Bu siyah adam" diyorsun?

PSG'DEN DESTEK

Paris Saint-Germain'in resmi hesabı, Başakşehir'in #Notoracism (#FaşizmeHayır) etiketini retweetledi. #Notoracism etiketi şu an trend listesinin en başında.

HER SİYASİ PARTİ HAKEMİN SÖZLERİNİ KINADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tweet atarak, hakemin ırkçı sözler söylediğini ifade ederek kınadı. Bunun dışında da sosyal medyada çok sayıda destek tweet'i dolaşıyor. CHP'li, HDP'li, MHP'li, AKP'li resmi hesaplardan #FaşizmeHayır / #NoToRacism tweetleri atılıyor. https://twitter.com/RTErdogan/status/1336421579438350338