Eski Scuderia Ferrari teknik direktörü Ross Brawn, Red Bull Formula 1 takımının birinci pilotu Max Verstappen'in kendisine F1 tarihinin en başarılı ismi kabul edilen Michael Schumacher'i hatırlattığını söyledi.

F1'in internet sitesindeki köşesinde Brawn, "Max, Silverstone'da kelimenin tam anlamıyla inanılmazdı. Bana birçok yönden Michael Schumacher'i hatırlatıyor. Takım radyosunu dinlediğinizde fazlasıyla kapasitesi olduğunu anlıyorsunuz" diye yazdı.

“BABAANNE GİBİ SÜRMEYECEĞİM”

Verstappen, bu hafta sonu Britanya'daki Silverstone pistinde gerçekleştirilen 70. Yıl GP'sinde 4. sıradan başlamasına rağmen birinci bitirerek pilotlar sıralamasında 2. sıraya yükseldi. Verstappen yarışın ilk turlarında Mercedes'in W11'lerini kovalarken mühendisi ona lastiklere dikkat etmesini söylemiş, Max de radyodan yanıt olarak "Bu bizim tek şansımız. Bir babaanne gibi sürmeyeceğim" demişti. Brawn, bu ifadelerin Verstappen'in takımına çok güvendiğini gösterdiğini ifade etti ve Hollandalı genç pilotun otomobile çok hakim olduğunu ifade etti.

LASTİKLERİNİ ÇOK İYİ KORUDU

Verstappen, yarış boyunca lastiklerini çok iyi korumuş, lastiklerini iyi korumasıyla bilinen Mercedes pilotu Lewis Hamilton yarışta kabarcıklanma problemi sonrası lastik performansını ciddi şekilde kaybetmişti. Benzer şekilde Ferrari pilotu Charles Leclerc de tek pit stop yaptığı yarışta kişisel performansıyla -takımının düşük performansına rağmen- takımına 4. olarak 12 puan getirmişti.