Şampiyonun bu akşam belli olacağı Süper Lig'de 20.30'da başlayacak karşılaşmalarda Galatasaray Malatyaspor ile sahasında, Beşiktaş ise Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'de ise gözler bu iki karşılaşmadan çıkacak olan sonuçlarda olacak.

Süper Lig'in son haftasında Lider Beşiktaş ile aynı puanda olan Galatasaray bu akşam sahasında şampiyonluk için Helenex Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak olan mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.

SARI KIRMIZILI TAKIMIN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Lig'in son haftasına lider Beşiktaş'ın averajla 2 gol gerisinde giren Galatasaray, şampiyonluk için İzmir'den gelecek haberi bekleyecek. Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda Malatya temsilcisini ağırşayacak. Aynı saatte başlayacak olan diğer karşılaşmada ise Beşiktaş, deplasmanda İzmir ekibi Göztepe ile karşı karşıya gelecek.

GALATASARAY'A GALİBİYET YETMİYOR

Lider Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ikili averajda eşitlik bulunurken, genel averajda ise 2 gol farkıyla siyah-beyazlılar liderlik koltuğunda oturuyor. Şampiyonluk hesapları yapan sarı-kırmızılı ekibe, sadece maçını kazanması yetmiyor. Beşiktaş'ın deplasmanda Göztepe'ye mağlup olması halinde Sarı-Kırmızılı takıma şampiyonluk için 1 puan yeterli olacak. Siyah-beyazlılar İzmir'den 1 puanla dönerse, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçını kazanması gerekecek. Beşiktaş, Göztepe'yi yenerse Galatasaray'ın şampiyon olması için rakibini genel averajda gol fazlalığı açısından geçmesi gerekiyor.

GALATASARAY SON 8 MAÇTA MAĞLUBİYET YÜZÜ GÖRMEDİ

Süper Lig'de çıktığı son 5 maçı kazanan Galatasaray, son 8 müsabakada ise mağlubiyet yüzü görmedi. Ligde son yenilgisini 32. haftadaki Atakaş Hatayspor mücadelesinde yaşayan ve 33. haftayı bay geçen sarı-kırmızılı ekip, 34. haftada Fatih Karagümrük ile berabere kaldı. Sonraki hafta Göztepe'yi mağlup eden Galatasaray, 36. haftada Trabzonspor ile yenişemedi. Sarı-kırmızılılar, daha sonra üst üste Fraport TAV Antalyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Yukatel Denizlispor maçlarından galibiyetle ayrıldı. Son 8 lig maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Galatasaray, bu süreçte 2 puan gerisinde olduğu Fenerbahçe'nin 2 puan önüne geçerken lider Beşiktaş ile arasındaki 6 puanlık farkı kapattı ve zirvenin ortağı oldu.

GALATASARAY MALATYASPOR İLE OYNADIKLARI SON 4 LİG MAÇINDA MAĞLUP OLMADI

Terim'in öğrencileri, Malatya temsilcisiyle oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanıp 1'inde berabere kaldı. Galatasaray, söz konusu maçlarda 6 gol atarken rakibine sadece 1 gol izni verdi.

İSTANBUL'DA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda Yeni Malatyaspor'u 3 kez misafir etti. Malatya temsilcisine karşı sahasındaki 3 maçı da kazanan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri toplamda 6 kez havalandırırken kalesinde hiç gol görmedi.

ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNDE AVANTAJ BEŞİKTAŞ'TA

Süper Lig'in 42. ve son haftasına averajla lider giren Beşiktaş, bugün İzmir'de şampiyonluk için sahaya çıkacak. Siyah-beyazlı takım, Göztepe'yi yenip Galatasaray'ın farklı skorla sahadan galip ayrılmamasını bekleyecek. Önce Galatasaray'a ardından ise Karagümrük'e yenilerek son iki haftada 6 puan kaybeden Beşiktaş, ligin son maçında Göztepe'nin konuğu olacak. İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.30'da başlayacak. Mücadelede Fırat Aydınus düdük çalacak. Siyah-beyazlılar, Göztepe maçından 3 gün sonra yine İzmir'de ve aynı statta bu kez Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile karşılaşacak. Beşiktaş 3 günde her iki kupayı da kazarak sezonu çifte kupa ile kapatmak amacında.

KARTAL'DA TEK HEDEF FARKLI GALİBİYET

Beşiktaş, şampiyonluk için Göztepe'yi yenip Galatasaray'ın Helenex Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maçın sonucunu beklemek istiyor. Zirvedeki Beşiktaş ile Galatasaray ikili averajda eşit durumda bulunurken, son hafta maçları sonunda olası puan eşitliğinde şampiyonu genel averaj belirleyecek. Ligde Beşiktaş'ın +44, Galatasaray'ın ise +42 averajı bulunuyor. Siyah-beyazlı takım, rakibiyle berabere kalırsa Galatasaray'ın berabere kalması veya yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan edebilecek. Ligde son hafta öncesinde 51 puanla 10. sırada bulunan Göztepe'nin rakibi Beşiktaş'ın maçta alacağı sonuca göre şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Ligde sadece 1 galibiyet aldığı son 6 karşılaşmada 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'nda galip gelemediği son 3 müsabakada Galatasaray'a 3-1 ve İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 yenilirken, Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, ligin ilk yarısında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olmuştu.

CEZASI BİTEN ATİBA HUTCHİNSON SAHADA OLACAK

Kart cezalısı olduğu için Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyen Atiba Hutchinson, Göztepe karşısında takımdaki yerini alabilecek. Siyah-beyazlı ekipte aynı zamanda sakatlıkları bulunan cezalı Cenk Tosun ile Aboubakar forma giyemeyecek. Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar, forma giymedikleri Fatih Karagümrük maçının ardından çeşitli gerekçelerle tedbirli olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup, takımla çalışmalara başladı. Ligin 41. haftasında Fatih Karagümrük ile oynanan maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan ve omzunun çıktığı açıklanan Adem Ljajic'in durumu ise son değerlendirmenin ardından belli olacak.

İZMİR EKİBİNDE 3 EKSİK BULUNUYOR

Göztepe'de sakatlıkları süren Balazs Megyeri, Marko Mihojevic ve Kerim Alıcı takımdaki yerini alamayacak.

BEŞİKTAŞ İLE GÖZTEPE 54. RANDEVUYA ÇIKACAK

Beşiktaş ile Göztepe, ligde 54. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 53 maçtan 27'sini Beşiktaş, 10'unu Göztepe kazandı, 16 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gol sayılarında da Beşiktaş'ın, Göztepe'ye 86-49 üstünlüğü bulunuyor. Bu sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti.

İZMİR'DE OYNANAN SON 2 KARŞILAŞMAYI GÖZTEPE KAZANDI

İki takım arasında İzmir'de oynanan son 2 maçta Göztepe, rakibine üstünlük kurdu. Geçen sezon rakibini 2-1 mağlup eden Göztepe, 2018-2019'da evinde oynanan maçı da 2-0 kazandı. Bu arada iki ekip, bugün yapacakları maçla İzmir'deki lig maçlarında 27. kez karşılaşacak. Geride kalan müsabakalarda Beşiktaş'ın galibiyetlerde 10-7 üstünlüğü bulunuyor. İzmir'de 9 maç da berabere sonuçlanırken, Beşiktaş 34, Göztepe ise 26 gol attı. Göztepe, İzmir'de 1973-1974 sezonunda 2-0 yendiği rakibiyle daha sonra evinde yaptığı 10 maçı da kazanamadı. Bu süre içindeki müsabakalardan 6'sını kaybeden sarı-kırmızılı ekip, 4'ünde berabere kaldı, taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

EN FARKLI SKORLAR

İki takım arasında geride kalan maçlarda en farklı skora Beşiktaş imza attı. 2001-2002 sezonunda İzmir'de yapılan maçtan Beşiktaş 6-0 galip ayrıldı. Göztepe ise toplam 10 kez yendiği rakibi karşısında 1968-1969 sezonunda evinde 3-0 galip geldi. Öte yandan, 2002-2003 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ın 7-3 kazandığı maç, filelere giden toplam 10 golle ligdeki 53 randevu içinde en yüksek skorlu müsabaka olarak kayıtlara geçti.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUK ŞANSI DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftasında bugün Hes Kablo Kayserispor'a konuk olacak. Şampiyonluk şansı bulunan sarı-lacivertli ekibin kulağı İzmir ve İstanbul'da olacak. Beşiktaş ile Galatasaray kaybeder, Fenerbahçe kazanırsa sarı larcivertliler şampiyon oluyor. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak.

ŞAMPİYONLUK MAÇLARININ VAR HAKEMLERİ AÇIKLANDI

Göztepe-Beşiktaş, Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor ve Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe maçlarının Video Yardımcı hakemleri (VAR) belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, şampiyonluk yarışını ilgilendiren bu 3 müsabakada görev alacak VAR hakemleri şöyle: 20.30 Göztepe-Beşiktaş: Yaşar Kemal Uğurlu 20.30 Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor: Mete Kalkavan 20.30 Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe: Alper Ulusoy

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Necip, Atiba, Ghezzal, N'Koudou, Larin Göztepe: İrfancan, Murat, Alparslan, Atınç, Berkan, Yalçın, Obinna, Soner, Halil, N'Diaye, Jahovic H.K. Kayserispor: Doğan, Kvrzic, Dimitrios, Paz, Aziz, Attamah, Muhar, Avramovski, Lennon, Pedro, İlhan Fenerbahçe: Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Mert Hakan, Ozan, Osayi, Pelkas, Valencia Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Babel, Kerem, Muhammed H.Y. Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Wallace, Hadebe, Hafez, Mustafa, Mallan, Zeki, Fofana, Adem, Tetteh