Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbol dünyasında art arda görülen koronavirüs vakalarının ardından yaptığı açıklamada liglerin iptal edilmesine dair kesin bir yorum yapmayacağını söyledi. Terim, "Önlemlerin alındığı en uygun zamanda ligler başlasın" dedi.

Fatih Terim futbol liglerinin başlatılması hakkında kesin bir ifade kullanmaktan kaçındı.

"EKONOMİK, SOSYAL VE PSİKOLOJİ BEDELİ ÖDEMEK KOLAY DEĞİL"

Fatih Terim, liglerin iptal edilmesi yönündeki tartışmaların devam ettiği süreçte önemli bir açıklama yaptı. Koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin iyi iş çıkardığını söyleyen Terim, "Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Karar vermek, sorumluluk almak hiç kolay değil. Hak veriyor ve saygı duyuyorum. Ekonomik, idari, psikolojik ve hatta sosyal hasarın bedelini de ödemek kolay değil. Kulüplerin ekonomik batağını, UEFA’nın beklentilerini, her şeyi düşünüyorum" dedi.

"OYNANSIN YA DA OYNANMASIN DEMİYORUZ"

Liglerin başlatılmasına dair net bir şey söyemekten kaçınan Terim, "Ancak insan hayatından söz edilen bir ortamda, bu kadar belirsizliğin bulunduğu koşullarda, aceleci değil temkinli olmak zorundayız. Süper Lig ya da diğer liglerdeki pek çok meslektaşım arıyor, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Kimse oynansın ya da oynanmasın diye kesin bir şey diyemiyor. Oynanmaması belki de en son istek. Ancak oynayacaksak, doğru zamanda, maksimum tedbirle oynanmalı” dedi. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, henüz yeterli tedbir alınmadığını ve futbol dünyasında hala vakalar çıkarken lige başlanmaması gerektiğini söylemişti.