Kulüpler Birliği'nin tavsiyesini değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Süper Lig’de bu sezon hiçbir takımın küme düşürülmemesi kararını verdiğini duyurdu. Bu kararlara tepki gösterildi.

TFF toplantısında Süper Lig 2020-2021 sezonunun, 18 yerine 1’inci Lig’den gelenler dahil 21 takımın oynanmasına karar verildi.

YABANCI KURALI DA ERTELENDİ

TFF, bu sezon takımların kadrolarında en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabileceğini, sahaya ise sekiz kişi çıkarabileceğine karar vermişti. Bu kararın uygulanması da bir sezon ertelendi.

SENEYE 21 TAKIMLA OYNANACAK

Süper Lig’den Kayserispor, Ankaragücü ve Malatyaspor düşmüştü. Bu 3 takımın ligde kalması ile birlikte önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak ve 40 maç yapılacak. Bir takım her hafta bay olacak.

"ÜLKEMİZ ÇOK İLERİDE"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: Çok önemli düşüncelerimizi değerlendirdik. Çok verimli ve bereketli oldu. Dünyanın en gelişmiş spor merkezlerinden birini yakında açacağız. Federasyonlarımızla olsun, diğer paydaşlarla olsun, çok önemsiyoruz. İş birliklerimiz sürecek. Bir ve beraber olduğumuz sürece Türk sporunun çıkarları için başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok önemli bir süreç yaşıyoruz dünya olarak. Ülkemiz çok ileride. Tüm gelişmiş ülkelere model olacak durumda. Sürecin etkilediği en önemli konulardan biri de spor. Ertelenmeler, iptaller... Hamdolsun ki bu süreci hemen hemen bitirme noktasına da geldik. Emeği olanları kutluyorum. Kulüpler Birliği dün bir toplantı yaptı. Bugün de tartışmalar çerçevesinde kararlar alındı. 'Düşenin dostu olmaz' sözünü uygulamayıp birbirini destekleyen kulüplerimizi tebrik ediyorum. Gerek kulüplerin düşme noktasında, gerek yabancıyla ilgili erteleme durumu, BAL ligi ile ilgili kararları ben sporun tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum.

20 KULÜP LİGDEN DÜŞMENİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise yeni kararlara ilişkin şunları söyledi: Bildiğiniz gibi dün Kulüpler Birliği bir toplantı yaptı. 20 kulüp, ligden düşmenin kalkmasını istedi. Sayın Sepil bu tavsiye kararını açıkladı. Bu bir dilekçeyle yönetim kurulumuza sunuldu. Daha önce 7 takım bu talepte bulunmuştu. Yönetim kurulu olarak ligleri oynatarak tamamlamak istedik. Bugün geldiğimiz noktada ligi tamamladık. Kulüplerin büyük fedakarlıklar yaptı. Süper Lig Kulüpler Birliği'nin ligden düşme olmasın talebini değerlendirdik. Pandemiyi konuştuk, oy birliğiyle alınan kararla Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020/21 sezonu 21 takımla oynanacaktır, 4 takım küme düşecektir. Daha sonra 20 takımla oynanacaktır. Bu kararların lig bittikten sonra verilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada #tffistifa kampanyası başlatıldı.