Nihat Özdemir, TFF ve Kulüpler Birliği’nin lig, kupa, Avrupa ile milli maçların yüzde 30 kapasiteyle oynanmasını talep ettiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF ile Kulüpler Birliği arasında düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

"beIN SPORTS İLE ANLAŞMAYA VARAMADIK"

beIN Sports ile anlaşmaya varılamadığını aktaran TFF Başkanı Özdemir, "Maalesef şu ana kadar beIN Sports ile anlaşmaya varamadık. beIN Sports'un TFF ile yapmış olduğu sözleşmenin tüm maddelerine uymasını bekliyoruz. Bununla ilgili ihtarnameyi de TFF göndermiş bulundurmaktadır" ifadelerini kullandı.

"LOCALARDAKİ TARAFTARLAR YETERLİ DEĞİL"

Özdemir, koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanmaya devam eden maçlara ilişkin ise şu açıklamada bulundu: "Localarda taraftar almaya başladık, ancak bu yeterli değil. İstediğimiz, UEFA'nın da isteği olan yüzde 30 kapasiteyle oynamak istiyoruz. Başakşehir ve Sivasspor'un gelecek hafta Avrupa maçları var. Bu maçların ve milli maçların yüzde 30 kapasiteyle oynanmasını istiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığı'na talebimizi ilettik. Kulüplerimiz pandemi sonrası çok ciddi bir dönemden geçiyorlar. Kulüpler Birliği ve TFF olarak ortak çalışma yaparak spor yasasına dair bazı madde değişikliği yapılmasını istemekteyiz."