Kulüpler Birliği ile toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada kulüplerin yabancı sınırının bir sene daha ertelenme talebinin değerlendirileceğini kaydetti.

Kulüpler Birliği ile toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir, "Kulüplerimiz geçen yıl ertelenen yabancı sayısı kuralının 1 yıl daha bizden daha ertelenmesini istiyorlar. Biz bunu Türkiye Futbol Federasyonu'nda yönetim kurulumuzda değerlendirmeye alacağız" bilgisini paylaştı.

"KULÜPLERİN BİRÇOK EKONOMİK KAYIPLARI OLDU"

"Kulüplerimizin gelirleri harcama limitine 3'te 1 olarak yansıyordu" diyen TFF Başkanı Özdemir, "Bilançosu temiz olan kulüp 3'te 3, bilançosu gri olan kulüp 2/3, bilançosu kötü olan kulüp yine 1/3'ünü kullansın yönünde geri dönüşler aldık. Değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. Kulüplerin limitlerin arttırılması talebinin olduğunu kaydeden Özdemir, "Birçok ekonomik kayıpları oldu. Bunun değerlendirilmesini istediler, biz bunu da değerlendireceğiz" dedi. Küme düşme ile ilgili de açıklama yapan Özdemir, "Avrupa'da ülkeler 20 takımlı ligden 18'e düşmeye çalışıyor. Takvimler çok sıkışıyor, Türkiye Kupası için zaman bulamıyoruz. Biz 4 takım düşürmeye karar verdik. Bu konuyu değerlendireceğiz" diye konuştu.

"BUGÜN HUKUKSAL SÜRECİ BAŞLATTIK"

Yayıncı kuruluşla ilgili hukuksal süreci başlatacaklarını bildiren Özdemir, "Yayıncı kuruluş son taksidini henüz ödemedi. Bugün son gündü. Bugünden itibaren hukuksal süreci başlatmış bulunmaktayız." dedi.